Tavada Cheesecake Turta
Malzemeler:
Turta Hamuru:
- 250
gr. elenmiş un
- 150
-160 gr. tereyağı /margarin
- 1 adet
yumurta sarısı (M)
- 1 çay bardağı ince toz şeker
- 1 fiske tuz
- 1 paket vanilya şekeri
- 4-5 damla portakal aroması
Cheesecake dolgu:
- 250 gr. labne peyniri
- 1 Paket vanilyalı puding tozu
- 1 yemek kaşığı tereyağı / margarine
- 1 -1, 5 çay bardağı ince toz şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 adet yumurta (M)
- 300 gr. ahududu (frambuaz) vb.
- 1 yemek kaşığı ahududu marmelat vb
- 1 yemek kaşığı ince toz şeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
Süslemek için:
- Pudra şekeri
Hazırlanışı:
1.Derin bir kabın içerisinde
unu iki kez eleyin.
Tereyağı margarin, ince toz şeker vanilya şekeri,portakal aroması, 1 fiske
tuz ve 1 adet yumurta sarısını elenmiş una ekleyip el ile kulak memesi
yumuşaklığında turta hamuru hazırlayın.
Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha
un ilave edilebilir.
Turta hamurunu temiz bir folyoya sarıp, 30 dakika kadar buzdolabında
dinlendirin.
2. Cheesecake
dolguyu hazırlamak için derin bir kapta labne peyniri, bir adet yumurta, 1
paket puding tozu , tereyağı /margarin, ince toz şeker ve vanilya şekerini
çırpıcının orta devri ile pürüzsüz bir krema elde edene kadar çırpın.
Cheesecake dolgu kremayı da yaklaşık 10 dakika buzdolabında dinlendirin.
3. Küçük bir
tencerede ahududu / frambuaz ( benzer meyveler de olabilir ahududu,vişne,
böğürtlen vb.) , 1 yemek kaşığı ince toz şeker,limon suyu ve 1 yemek kaşığı
marmelatı hafif ısıtıp karamelize edin.
4. Turta hamurunu 28 cm`lik teflon tavanın yan kenarlarını da kaplayacak
şekilde açın.
Turta hamurunu tavaya yerleştirin, hamurun kenarlarını düzleyin.
*Tavanın sapının yanmaması için önceden çıkarın. Tavayı yağlamayın.
Cheesecake kremayı hamura döşeyip üzerine karamelize olmus ahududu vb.
meyveleri serpiştirin.
Hamurun kenarlarını içeri doğru kapatıp
kenarlarına yumurta akı sürün.
Tavada Cheesecake Turtayı önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık
1 saat kadar pişirin.
Tavada Cheesecake Turtayı pudra şekeri ile süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com