Malzemeler:
Krep Hamuru
- 6 adet
yumurta (M)
- 2 büyük kahve fincanı süt
- 1
fiske tuz
- 3 - 4 yemek kaşığı ince toz şeker
- 2
paket vanilya şekeri
- 3 büyük kahve fincanı elenmiş un
Krema
- 330
gr. sıvı krema
- 1,5
yemek kaşığı labne peyniri
- 2 -3
yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 paket krema sıkıştırıcısı
Süslemek için
- Ahudu, karadut, yaban mersini vb. taze meyveler
- Pudra şekeri
- Taze nane yaprakları
Hazırlanışı:
1. Derin
bir kapta yumurtalar, süt, 1 fiske tuz. 2 paket vanilya şekeri ve ince toz
şekeri tahta bir kaşıkla karıştırın.
Unu Krep hamuruna eleyin ve çırpıcının yüksek devri
ile pürüzsüz bir krep hamuru elde edene kadar çırpın.
*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa
az miktarda un ekleyin veya krep hamurunun koyu kıvamda olduğu düşünülüyorsa az
miktar daha süt ekleyin. Krep hamurunun akıcı kıvamda olmasına özen gösteriniz.
Krep hamurunu yaklaşık 15 -20 dakika dinlendirin.
Teflon tavayı ayçiçek yağı vb. ile yağlayın.
Kızgın tavaya birer kepçe olmak krep hamuru akıtarak
hamuru tavaya yayın ve mümkün olduğu kadar iki yüzeyini eşit miktarda kızartarak,
ince krepler hazırlayın.
2. Sıvı
kremayı, 2 -3 yemek kaşığı pudra
şekeri ve 2 paket krema sıkıştırıcı toz ile çırpıcının yüksek devri ile çırpın.
Çırpılmış kremaya 1,5 yemek kaşığı labne peyniri
ekleyip kremayı kısa bir süre daha çırpın.
*Şeker miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar
daha toz şeker ilave edilebilir.
3. Hazırlanan
kremayı kreplerin aralarına 1 yemek kaşığı kadar olmak üzere pasta spatulası
ile ince bir tabaka şeklinde yayın.
Tüm malzemeler bitene kadar işlemi tekrarlayın.
Kremalı Krep Pastayı taze meyveler, taze nane yaprakları ve pudra şekeri
ile süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com