Malzemeler:
- 200 gr. tereyağı /
margarin
- 1 adet yumurta
sarısı (M)
- 2 yemek kaşığı süt
- 5 – 6 yemek kaşığı
pudra şekeri
- 7 – 8 yemek kaşığı
mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı
elenmiş un
- 3 yemek kavrulmuş kaşığı
fındık tozu
- 3 yemek kaşığı
badem tozu
- 1 adet doğal vanilya
çubuğu özü
- 1 adet limon kabuğu
rendesi
Süslemek
için:
- Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Derin
bir kaba önce 7 yemek kaşığı elenmiş mısır nişastası ve 1 yemek kaşığı unu
eleyin.
5 - 6
yemek kaşığı pudra şekeri , kavrulmuş fındık tozu ve badem tozunu da ilave edip
harmanlayın.
200
gr. tereyağı / margarini küp şeklinde doğrayın, 1 adet yumurta sarısı, 1 adet
doğal vanilya çubuğu özü ve 1 adet limon kabuğu rendesini nişastalı cookies
hamuruna ilave edip el ile nişastalı cookies hamurunu yoğurun.
*Kullanılan
malzemelerin kalitesine göre hamurun yumuşak olması durumunda 1 yemek kaşığı
kadar daha mısır nişastası ilave ediniz.
Nişastalı
Cookies hamurunu temiz bir folyoya sarıp yaklaşık 10 -12 saat buzdolabında
dinlendirin.
Geniş
bir tepsiye pudra şekeri serpin.
Nişastalı
Cookies hamurundan minik parçalar koparıp el ile top şeklinde yuvarlayın.
Yuvarlanan
Cookie hamurları pudra şekerli tepside pudra şekeri ile kaplayın.
İsteğe
bağlı olarak üzerlerine bıçak vb. ile şekiller verilebilir.
Önceden
180 derecede ısıtılan fırında Nişastalı Cookies`leri pişirin.
Afiyet
olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com