*Muffin
Kalıbında yaklaşık
20 adet
Malzemeler:
- 2
yemek kaşığı ince toz şeker
- 250
gr. süt
- 1
paket yaş maya (42. gr)
- 500
gr. elenmiş un
- 125
gr. tereyağı /margarin
- 2 adet yumurta (M)
- 1 küçük kahve fincanı ince toz şeker
- 1 fiske tuz
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Süslemek için:
- 1 -2 adet yumurta sarısı
- Pudra şekeri
Hazırlanışı:
1. Derin bir kaba 500
gr. unu eleyin.
Küçük bir tencerede 250 ml. sütü 2 yemek kaşığı ince toz şekerle karıştırın,
orta ateşte hafif ılıtın.
Yaş mayayı ılık şekerli sütün içerisinde tahta bir kaşıkla karıştırarak
eritin.
Elenmiş unun ortasını açıp, maya ve
şekerle karıştırılmış ılık sütü elenmiş unun orta kısmını ıslatıp, el ile
brioche hamurunu kısa bir süre yoğurun
Süt ile ıslanmış mayalı brioche hamur kabını hava almayacak şekilde
temiz bir folyoya sarın, folyonun üzerini mutfak havlusu vb. ile kaplayın.
Brioche hamurunu yaklaşık 20 - 30
dakika sıcak bir ortamda bekletin.
2. 125 gr.
tereyağını / margarini orta ateşte ılıtarak eritin.
Mayalanan Brioche hamurunun üzerine 1 küçük fincan toz şeker serpiştirin.
Erimis tereyağı / margarin, 2 adet yumurta , 1 fiske tuz, 1 limon kabuğu
rendesini de mayalanmış şekerli brioche hamuruna ekleyip çırpıcının hamur
karıştırma uçlarıyla yüksek devirde pürüzsüz bir brioche hamuru elde edene ve
hamur kaba yapışmayana kadar brioche hamurunu karıştırın.
1 yemek kaşığı kadar unu Brioche hamurunun üzerine eleyerek serpiştirin.
Brioche hamur kabını hava almayacak şekilde ikinci kez temiz bir folyoya
sarın, folyonun üzerini mutfak havlusu vb. ile kaplayın.
Brioche hamurunu ikinci kez yaklaşık 30 – 40 dakika sıcak bir ortamda bekletin
3. Muffin kalıbına
muffin kağıtları yerleştirin veya sadece muffin kalıplarını yağlayıp unlayın.
Fırını 200 derecede önceden ısıtın.
Hamuru çalışma tezgahına alın.
Sıvı yağ ile ıslatılmış büyük çorba kaşığı vb. ile hamurdan muffin kalıplarının
büyüklüğü ölçüsünde brioche hamurlar keserek muffin kalıplarına yerleştirin.
Briochelerin üzerini mutfak fırcası ile yumurta sarısı sürün.
Brioche`lerin orta kısmını hafif bastırın, açılan oyukların üzerine tekrar küçük
yuvarlak hamurlar yerleştirin.
*Brioche`lerin üzerine yerleştirilecek küçük yuvarlak hamurları krema sıkma
torbasının ucuna büyük çapta bir uc yerleştirerek brioche`lerin üzeri
süslenebilir.
Küçük yuvarlak briochelerin üzerine de yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 30 -35 dakika Muffin
kalıbında Briocheleri pişirin.
Brioche`lerin üzerini pudra şekeri ile süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com