Çilekli Kıtır /
Crumble
Malzemeler:
- 125
gr. tereyağı margarin
- 2
-3 yemek kaşığı doğal esmer şeker
- 150
-200 gr. elenmiş un
- 1
paket vanilyalı puding tozu
- 1 tutam tarçın
- Yarım doğal vanilya çubuğu özü (isteğe bağlı)
- 250 -300 gr. taze çilek
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 - 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 -5 adet taze nane yaprağı
Süslemek için:
- Yaprak
badem vb.
- Taze
nane yaprakları
Hazırlanışı:
1. Çilekleri
temizleyin.
Geniş bir kabın içerisine temizlenmiş çilekleri küp
vb. şeklinde dilimleyin.
Dilimlenmiş çilekleri, yarım paket vanilyalı puding tozu
, 1 yemek kaşığı bal , 1 -2 yemek kaşığı pudra şekeri ve ince doğranmış taze
nane yaprakları ile karıştırarak harmanlayın.
2. Derin
bir kapta 125 gr. tereyağı / margarini, 150 gr. elenmiş unu, 2 – 3 yemek kaşığı
doğal esmer şekeri, yarım paket vanilyalı puding tozunu, 1 tutam tarçını, yarım
doğal vanilya çubuğu özünü çırpıcının yüksek devri ile kısa bir süre çırpın.
Hamurun kıtır ve pütürlü kıvama gelebilmesi için 50 gr.
kadar elenmiş unu ilave edip hamuru kısa bir süre daha çırpıcının orta devri
ile çırpın.
*Pütürlü bir hamur kıtırı elde edebilmek için unun
kalitesini göre un miktarı arttırılabilir.
3. Fırına
dayanıklı servis kaplarına daha önceden hazırlanan şeker ve puding tozu ile
harmanlanmış çilekleri paylaştırın.
Çileklerin üzerine kıtır hamurunu istenilen miktarda
serpiştirin
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında Çilekli Kıtır –
Crumble tatlısını yaklaşık 30 dakika pişirin.
Çilekli Kıtır - Crumble tatlısını sıcak olarak servise
sunun.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com