Ispanak
Kremalı Yaş Pasta
Malzemeler:
Krema:
·
350 gr. Taze ıspanak
·
200 m. Hindistan cevizi sütü
·
50 - 100 ml. süt
·
2 Adet yumurta sarısı
·
1 Büyük fincan toz şeker
·
2 Yemek kaşığı + 1 tatlı kaşığı
tereyağı /margarin
·
3 Tatli kaşığı kadar mısır
nişastası
·
2 Yemek kaşığı mascarpone
·
1 Yemek kaşığı hindistan cevizi
rendesi
Pasta Tabani:
·
4 Adet yumurta
·
1 Adet yumurta sarısı
·
1 Yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
/ margarin
·
1 Büyük fincan toz şeker
·
1 Fiske tuz
·
1 Paket vanilya şekeri
·
150 - 170 gr. Elenmiş un
·
2 / 2,5 Yemek kaşığı
kakao
A. Kremanın Hazırlanışı:
1. 350 gr.
taze ıspanağı, 200 ml. hindistan cevizi sütü ve 50 süt ile mutfak robotu vb.
bir mutfak aracı ile püre haline getirin.
İnce telli bir mutfak süzgeci ile ıspanaklı sütü
süzün yeşil renge dönüşen sütü ayırın.*Ispanak posasını kullanmayınız.
Küçük bir kapta 2 adet yumurta sarısı, 1 büyük fincan
tozşeker,1 paket vanilya şekerini çırpıcının yüksek devri ile şekerler eriyene
ve pürüzsüz bir krema haline alana dek çırpın.
Daha önceden ayrılan ıspanaklı yeşil süt ile yumurta
ile çırpılan şekerli kremaya ekleyin, küçük bir tencerede kısık veya orta
ateşte sürekli karıştırarak kıvamın koyulaşmaını bekleyin.
Ispanaklı pudinge
pişmesine yakın süt ile ıslatılmış 2 - 3 tatlı kaşığı mısır nişastası ekleyin
karıştırma işlemine kısa bir süre daha devam edin.
*Puding kıvamının cıvık olduğu düşünülüyorsa bir
miktar daha mısır nişastası eleyiniz.
Pişen yeşil renkli pudingi 1 tatlı kaşığı tereyağı
ile parlatın, yaklaşık 5 - 6 saat donması için buzdolabında dinlendirin.
*Daha
sonradan süslemede kullanılmak üzere 1 büyük çay bardağı kadar pudingi ayırın.
2.Oda sıcaklığındaki tepeleme 2 yemek kaşığı tereyağı
/ margarini çatalla ezin.
Bir çırpıcı kullanarak buzdolabında dinlenen puding ve tereyağı ile
yeşil renkli bir pasta kreması hazırlayın.
Hazırlanan kremaya son olarak mascarpone ekleyin kısa
bir süre daha kremayı çırpın.
*İsteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
tozunu kremaya karıştırın.
B. Pasta
Tabanı:
4 Adet yumurta artı 1 yumurta sarısı, 1 büyük fincan
tozşeker, 1 fiske tuz ve 1 paket vanilya şekerini çırpıcının yüksek devri ile şekerler
eriyene ve pürüzsüz bir krema elde edene kadar köpürterek çırpın.
Çırpılan şekerli yumurta kremaya elenmiş un ve
kakaoyu ekleyin karışımı bir mutfak spatulası yardımı ile geniş açılarla
pandispanya kremayı söndürmemeye özen gösterek karıştırın.
Önceden eritilen 1 yemek kaşığı tereyağı / margarin
ılıtın kakaolu pandispanya hamuruna ekleyin ve hamuru kısa bir süre özenle
karıştırın.
Ispanaklı Kremalı Yaş Pastanın küçük daire şeklinde
kalıplarda hazırlanması düşünülüyorsa pandispanya hamurunu yanmaz kağıt
döşenmiş fırın tepsisene , 26 cm`lik geniş tek bir pasta olarak hazırlanması düşünülüyorsa 26 cm`lik tabanı yanmaz kağıt
kaplanmış kilitli kek kalıbına döşeyin. *Kilitli
Kek kalıbının yan yüzeyini yağlamayınız.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20
dakika kakaolu pandispanya keki / pasta taban keki pisirin.
Pişen Kakaolu Pasta taban kek tepside hazırlanmış ise
;
Çalışma tezgahına temiz ve nemli bir mutfak bezi serin, üzerine toz
şeker serpiştirin. Pasta Taban keki şekerli bezin üzerinde soğutup dinlendirin.
Pişen Kakaolu Pasta taban kek 26 cm`lik kilitli
kalıpta hazırlanmış ise kalıbı soğuması için dinlendirin.
C.
Ispanak Kremalı Pastanın Hazırlanışı:
Kakaolu Pasta taban keki yataydan ikiye bölün veya minik pastalar hazırlanması düşünülmüş ise
çapı 8cm vb. olan pasta çemberi ile
minik taban kalıplar hazırlayın.
Alt kakaolu pasta tabanını çembere yerleştirin, ıspanaklı
kremanın yarısını alt tabanın üzerine döşeyin. Üsta kakaolu pasta tabanı ile
ıspanaklı kremanın üzerini kapatın. Üst taban kakaolu pastanın üzerini tekrar
artan ispanakli krema ile kapatın.
Daha önceden ayrılan ıspanaklı puding ile Ispanaklı
Yaş Pastayı süsleyin.
* Puding kıvamının süsleme için katı olması durumunda bir
miktar su vb. ile kıvamı seyreltiniz.
Ispanak Kremalı Yaş Pastayı yaklaşık 12 saat
buzdolabında dinlendiriniz.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com