Mürdüm Eriği Reçeli
Malzemeler:
·
1 kg. Mürdüm Eriği
·
750 gr veya 1 kg Tozşeker
·
10 - 12 adet mürdüm eriği çekirdeği
·
1 fiske karanfil tozu veya 1 -2 adet karanfil
·
1 küçük çay kaşığı limonsuyu
Hazırlanışı:
Erikleri
yıkayarak temizleyin, çekirdeklerini çıkararak mürdüm eriklerini ikiye bölün.
Mürdüm
Eriklerini derin bir tencereye alın.
Mürdüm
Eriklerinin tadına göre 750gr. veya 1 kg kadar tozşekerle ve 10 - 12 adet
mürdüm eriği çekirdeklerini harmanlayıp yaklaşık iki üç saat bekletin.
Orta
ateşte Mürdüm Eriklerini şekerle kaynatın, reçelin kaynama esnasında üzerinde
oluşan köpüklerini ayırın.
Mürdüm
Eriği reçel kıvamı hafif koyulaştığında 1 küçük çay kaşığı limon suyu ve 1
fiske karanfil ekleyin, ocağı kapatın.
Mutfak
süzgeci yardımı ile Mürdüm Eriği reçelini süzgeçten geçirin , eriklerin kabuklarını
ve çekirdeklerini ayırın. Reçeli kısa bir süre daha istenilen kıvamda kaynatın.
Afiyet
olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com