Bademle Tarçınlı Bisküviler
Malzemeler:
- 200-220
gr. tereyağı / margarin
- 2
yumurta sarısı (M)
- 150 -160
gr.pudra şekeri
- 200
gr. toz badem
- 2 çay
kaşığı tarçın
- 1
fiske karanfil tozu
- 1
fiske muskat rendesi
- 1-1,5
su bardağı elenmiş un
- 1
tatlı kaşığı mısır nişastası
Süslemek için:
- Ceviz-fındık
- Pudra
şekeri
Hazırlanışı:
Derin bir kaba tereyağını küp şeklinde dilimleyin.
*Tereyağı/margarin katı olmalıdır.
Pudra şekeri, yumurta sarıları , toz badem, baharatlar ve elenmiş unu tereyağına ilave edin.
El ile kulak memesi yumuşaklığında bir bisküvi hamuru yoğurun.
*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar
daha un ilave edin.
Hamuru 1 tatlı kaşığı mısır nişastası ile son kez yoğurup temiz bir folyaya
sarın ve 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Hamuru buzdolabından çıkarıp rahat çalışabilmek için ikiye bölün .
Hamuru açıp şekilli kurabiye kalıpları ile veya uzun çubuk şekilleri
vererek yanmaz kağıt döşenmiş bir fırın tepsisine döşeyin.
Bademle Tarçınlı Bisküvilerin üzerini ceviz veya fındık ile süsleyin.
Önceden ısıtılmış 160-170 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika Bademle Tarçınlı
Bisküvileri pişirin.
Bademle Tarçınlı Bisküviler dinlendikten sonra üzerlerini pudra şekeri ile
kaplayın.
Bademle Tarçınlı Bisküviler
Çayın yanında çıtır çıtır ediyor
İlham veriyor bu koku,
Badem, tarçın, ceviz, fındık, fıstık
Harikaa!
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com