Baharat Kokulu Çikolata Kek
Malzemeler:
- 1
yemek kaşığı tereyağı /margarin
- 1 su
bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı ince toz şeker
- 2 adet yumurta (M)
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 cay kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı karanfil tozu
- 1 fiske tuz
- 1 fiske muskat tozu
- 1
fiske karabiber
- 2-3 damla
rum aroma (isteğe bağlı)
- 2-3
yemek kaşığı kakao
- Yarım çay
kaşığı kabartma tozu
- 250
gr. elenmiş un
Süslemek için:
- 400
gr. kuvertür çikolata
- Fındık
- Yarım
su bardağı toz şeker
- 1 adet
limon
Hazırlanışı:
Derin bir kabın içinde tereyağı /margarin, pudra şekeri ve ince elenmiş toz
şekeri çırpıcı ile yüksek devirde krema halini alana kadar çırpın.
Yumurtaları krema halinde çırpılan şekerli tereyağı /margarine tek tek
ilave edip her yumurta için yaklaşık 3-4 dakika kadar daha çırpma işlemine
devam edin.
Tarçın, karanfil tozu, kakao, muskat, tuz , karabiberi krema halinde çırpılan
kek hamuruna ekleyip hamuru kısa bir süre daha düşük devirde karıştırın.
Unu eleyip, kabartma tozu ile karıştırın.
Elenmiş unu ve sütü de „Baharat kokulu Çikolata Kek“ hamuruna ekleyip kısa
bir süre çırpıcı ile çırpın.
Dikdörtgen şeklindeki bir fırın tepsisini yağlayın. „Baharat kokulu Cikolata
Kek hamurunu yağlanmış tepsiye eşit şekilde yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Baharat Kokulu Çikolata Keki pişirip
soğuması için 1 saat kadar dinlendirin.
Kurabiye kalıpları ile Baharat Kokulu Çikolata Keki kesip küçük şekiller
verin.
Kuvertür çikolatayı benmari usulü eritin. baharat kokulu minik kekleri
erimiş cikolata ile kaplayın.
*Yaklaşık yarım su bardağı toz şeker ve 1 adet limon ile sır ağda
hazırlayın. Fındıkları ağda ile kaplayıp „Baharat Kokulu Çikolata Kekleri fındık
ile süsleyin.
En güzele
En iyiye
En sevgiliye
Harika bir lezzet !
Baharat Kokulu Çikolata Kek
Yürek, neler söyleyeceksen söyle!
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com