Kirazlı Tartoletler
& Çay Saati
Malzemeler:
Tartolet Hamuru
- 250-300 gr. elenmiş un
- 1,5 çay bardağı elenmiş pudra şekeri
- 1 adet yumurta sarısı
- 130-150 gr. tereyağı / margarin
- 1 paket vanilya şekeri
Krema:
- 250 gr. sıvı krema
- 4 adet yumurta sarısı
- 1 adet vanilya çubuğu
- 1,5 cay bardağı ince toz şeker
- 150 gr. oda sıcaklığında
tereyağı / margarin
- 150 -200 gr. kırmızı kiraz
şekerleme ( konserve)
Hazırlanışı:
1. Derin bir kaba
250 gr. unu ve pudra şekerini eleyin.
Pudra şekeri ile
elenmiş una tereyağını /margarini küçük küp şeklinde doğrayın , bir adet
yumurta sarısı ve vanilya şekerini de ilave edip el ile kulak memesi yumuşaklığında
bir tart hamuru hazırlayın.
*Unun kalitesine
göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha un ekleyin.
Tart hamurunu
temiz bir folyaya sarıp 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Tartolet
kalıplarını yağlayın.
Tart hamurunu
yanmaz kağıdın veya folyonun üzerinde uygun kalınlıkta açın. Tartolet kalıplarının
ağız kısımları ile tartoletleri kesin ve kalıba yerleştirin.
Tartoletlerin
üzerine yanmaz kağıtlar yerleştirin. Yanmaz kağıdın üzerini de baklagillerden
(kuru fasulye vb.) ağırlıklar yerleştirin.
Önceden ısıtılmış
180 derecelik fırında tartoletleri 20-25 dakika pişirin.
2. Küçük bir
tencerede 250 gr. sıvı krema ve vanilya çubuğu özünü orta ateşte karıştırarak pişirin.
4 adet yumurta
sarısını , 1,5 çay bardağı ince toz şeker ile karıştırın.
Ocağın ısısını
düşürün, pişmekte olan vanilyalı sıvı kremaya yavaş yavaş şekerli yumurtaları
ekleyip tahta bir kaşıkla kremayı koyulaşana kadar pişirin.
Tel süzgeç ile
kremayı cam derin bir kaba tekrar süzün yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında
soğuması için dinlendirin.
Kırmızı kiraz şekerlemelerin
suyunu süzün. Kiraz şekerlemeleri blender
yardımı ile püre haline getirin.
*Krema süslemesi için tartolet sayısı kadar
kırmızı kiraz şekerleme ayırın.
Soğuyan kremaya 150 gr. kadar oda sıcaklığında
tereyağı /margarini kaşık kaşık ekleyip çırpıcı ile pürüzsüz bir krema elde edene
kadar çırpın.
Tereyağı ile çırpılan kremaya kırmızı kiraz
şekerleme püresini ilave edin. Kısa bir süre daha kremayı çırpın.
Kirazlı kremayı dinlenmesi için 1 saat
kadar buzdolabında bekletin.
3. Tartoletleri kalıptan çıkartın.
Krema sıkma torbasının ucuna yıldız geniş
çaplı bir uç takın.
Kirazlı kremayı krema sıkma torbasına alıp
tartoletlerin iç kısımlarını süsleyin.
Daha önceden ayrılan kırmızı kiraz
şekerlemeler ve pudra şekeri veya kakao tozu vb. ile
„Kirazlı Tartoletleri “ süsleyin.
Gönlüm sana pervane
Kirazlı Tartoletim
Çay elbette hakkındır!
Unutulur bir lezzet değil, apansız yine
gelecek aklına!
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com