Merci Cheesecake
Malzemeler:
Merci Cheesecake
Taban Hamuru:
- 250-300
gr. elenmiş un
- 1,5 çay bardağı ince toz şeker
- 125 gr.soğuk tereyağı /margarin
- 1 adet yumurta (M)
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 fiske tuz
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Cheesecake
Dolgu Malzemesi:
- 3 adet
yumurta (M)
- 500
gr. Labne peyniri
- 2 çay bardağı ince toz şeker
- 1 fiske tuz
- 1 paket vanilya şekeri
- 250 -300 gr. sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş
- 1 paket vanilyalı puding
- 1 kase kadar karaorman meyveleri
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Süslemek için:
- Krema
- Pudra şekeri
- 150 gr. ahududu marmelatı vb.
Hazırlanışı:
1.Merci Cheesecake Taban Hamuru
Derin bir kapta 250 gr. unu eleyin.
Elenmiş unun ortasını çukur şeklinde açıp 1 adet yumurta, tereyağı
/margarin, vanilya şekeri , ince tozşeker ve kabartma tozunu ekleyip kulak
memesi yumuşaklığında Merci Cheesecake taban hamurunu hazırlayın.
*Unun kalitesine un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha
ekleyin.
Merci Cheesecake taban hamurunu temiz bir folyoya sarıp buzdolabında
yaklaşık yarım saat dinlendirin.
Dikdörtgen şeklinde (örnek ölçü:37cm x 25cm) bir fırın tepsisinin tabanına
yanmaz kağıt döşeyin.
Merci Cheesecake taban hamurunu tepsinin büyüklüğünde açın ve yanmaz
kağıdın üzerine yerleştirin.
Hamurun kabarmaması için, üzerine tekrar yanmaz kağıt yerleştirip
baklagiller ile ağırlıklar yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında
Merci Cheesecake taban hamurunu yaklaşık 20 dakika pişirin.
Merci Cheesecake taban hamurunu soğuması için
dinlendirin.
2. Merci Cheesecake
Dolgu Malzemesi
Derin bir kabın içerisinde 3 adet yumurta, vanilya şekeri
, 1 fiske tuz ve ince toz şekeri ile şekerler tamamen eriyene ve pürüzsüz bir krema
halini alana kadar çırpıcının yüksek devri ile yaklaşık 10 dakika kadar çırpın.
Şekerle çırpılan yumurtalara labne peynirini,yarım
paket vanilyalı pudingi ve mavi haşhaşı ilave edip kısa bir süre daha
malzemeleri çırpın.
Çırpılan Merci Cheesecake Dolgu Malzemesini kısa bir süre
buzdolabında bekletin.
Ayrı bir kapta, sıvı kremayı cam bir kapta çırpıcının
yüksek devrinde çırpın.
Küçük bir tencerede 1 kase kadar karaorman
meyvelerini, 2 yemek kaşığı pudra şekeri ile hafif ısıtıp, yarım paket
vanilyalı pudingi ilave edin. Pudra şekerle ısıtılan karaorman meyvelerini el
blenderi veya benzeri bir alet ile püre haline getirin.
Daha önceden çırpılan buzdolabında bekletilen dolgu
malzemesinden beş altı yemek kaşığı ayırıp karaorman meyve püresine karıştırın. (Ebruli
desenler elde etmek isteniliyorsa, iki malzemeyi fazla karıştırmadan birleştirin)
Arta kalan Merci Cheesecake dolgu malzemesine, 250-300 gr.çırpılmış sıvı (çiğ) krema ilave edip, tahta bir kaşıkla yavaş hareketlerle
karıştırın.
3. Merci Cheesecake
Merci Cheesecake taban hamurunun üzerine önce Merci
Cheesecake dolgu malzemesi daha sonra da karaorman meyve püresi ile hazırlanan
malzemeyi döşeyin.
*Arzu edilirse, dolgu malzemesinin üzerine tekrar karaorman meyveleri yerleştirilebilir.
Merci Cheesecake`i önceden ısıtılmış 160-170 derecelik
fırında tekrar yaklaşık 1 saat kadar pişirin.
Merci Chesecake`in pişmesine yakın, (dolgu malzemesi serleştikten
sonra )150 gr. kadar ahudu marmelatını vb. bir fırça ile üzerine sürüp, yaklaşık
20 dakika kadar daha reçelli Merci Chesecake`i pişirin.
Merci Chesecakek`i bir süre dinlendirip üzerine bol
pudra şekeri ile kaplayın. Çırpılmış sıvı krema ile ılık ılık service sunun.
Kusursuz, mükemmel bir tad!
Merci Cheesecake
Merci...
Afiyet olsun, kolay gelsin!