Portakal Köpüğünde
Kek
*Portakallı
Sabayon
Malzemeler:
- 200
ml. taze sıkılmış portakal suyu
- 3 adet
yumurta
- 2
yemek kaşığı ince toz şeker
- 1 adet
portakal kabuğu rendesi
- Limonlu
veya portakallı hazır kek
Süslemek için:
- Portakal
dilimleri, kakao tozu vb.
Hazırlanışı:
Derin bir kaba portakalların suyunu sıkın, süzgeçten geçirin.
3 adet yumurta ve iki yemek kaşığı ince toz şekeri portakal suyuna ekleyin.
Sıcak su bulunan bir tencerenin üzerinde orta ateşte, yumurtalı şekerli
portakal suyunu hafif koyulaşana ve köpürene kadar çırpıcının yüksek devrinde
çırpın.
Portakal kabuğu rendesini ekleyip portakal köpüğünü kısa bir süre daha
çırpın.
*İsteğe bağlı olarak portakal köpüğüne portakal likörü de ilave edilebilir.
Limonlu veya portakallı kek dilimlerini bardaklara veya tabaklara yerleştirip,
portakal köpüğü ile servise sunun.
Portakal Köpüğünde keklerin üzerini portakal dilimleri ,değisik meyveler,
nane yaprakları veya kakao tozu ile süsleyin
Köpükten portakal, portakaldan köpük
Köpüklü ıslak kek, portakallı köpüklü ıslak kek
İşte köpükle geçen güzel saatler!
Köpük sevinci mi ne?
Hazırlaması kolay, tadı harika!
Afiyet olsun , kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com