Aşkın Rengi Kırmızı
Malzemeler:
Pandispanya
- 4 adet yumurta (M)
- 2 çay bardağı ince toz şeker
- 1
tatlı kaşığı tereyağı /margarin
- 1
paket vanilya şekeri
- 1 fiske tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım
limon kabuğu rendesi
- 1 su
bardağı elenmiş un
Krema:
- 250
gr. sıvı krema
- 3 – 4
yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet
doğal vanilya çubuğu
- 1 paket krema sıkıştırıcı
Süslemek için:
- 7 - 8 yemek kaşığı kırmızı orman
meyveleri marmelatı vb.
- 2 adet
yaprak jelatin
- 2 -3 yemek kaşığı soğuk su
* Tek kişilik pasta çemberleri vb.
Hazırlanışı:
1. Yumurtanın
beyazlarını ve sarılarını ayırın.
Derin cam bir kapta yumurta beyazlarını, 1 fiske tuz , 1 paket vanilya
şekeri, 2 çay bardağı ince toz şeker ile çırpıcının yüksek devrinde şekerler
eriyene ve yumurta beyazları kar halini alana kadar çırpın.
Kar halinde çırpılan şekerli yumurta beyazlarına yumurta sarılarını ekleyip
pasta karıştırma spatulası ile yavaş hareketlerle karıştırın.
Unu ve kabartma tozunu eleyin.
Şekerli yumurtalı kremaya elenmiş unu ekleyin, tekrar
kısa bir süre pasta karıştırma spatulası ile geniş açılarla pandispanya
hamurunu kısa bir süre karıştırın.
Tereyağı / margarini eritin, ılıtın.
Erimiş tereyağını / margarini de pandispanya hamurunun
kenarlarına doğru ilave edip pasta karıştırma spatulası ile son kez yavaş hareketlerle
geniş açılarla tereyağı / margarini kısa bir süre yavaşça , pandispanya
hamurunu söndürmemeye özen göstererek karıştırın.
Dikdörtgen şeklindeki fırın tepsisine yanmaz kağıt döşeyip
pandispanya hamurunu fırın tepsisine döşeyin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pandispanya
hamurunu yaklaşık 20 - 25 dakika pişirin.
Pandispanya hamurunu soğuması için dinlendirin.
2. Derin
bir kapta 250 gr. sıvı kremayı 3 -4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 paket krema
sıkıştırıcı toz ile çırpın.
Vanilya çubuğunu bir bıçak yardımı ile ikiye bölün,
vanilya özünü çırpılan kremaya ekleyin.
Çırpılan sıvı kremadan 100 gr. kadar ayırıp, 2 -3 yemek
kaşığı kırmızı kara orman meyve marmelatı ile karıştırın.
3.
Daha önceden hazırlanan pandispanyadan tek kişilik pasta çemberleri ile küçük
„ Aşkın rengi kırmızı“ pasta tabanları kesin.
Pasta tabanlarını çemberlerine yerleştirip üzerlerine
ince bir tabaka kırmızı kara orman meyve marmelatı sürün.
4.
Krema sıkma torbasına daha önceden hazırlanan çırpılmış beyaz ve pembe kremayı yerleştirip “Aşkın rengi kırmızı”
pasta tabanlarının üzerine pasta çemberlerinin üzerinde yarım mm`lik boşluk
kalana dek kremayı döşeyin.
5. 2
adet yaprak jelatini yumuşayabilmesi için içerisinde soğuk su bulunan bir kabın
içerisinde bekletin.
Küçük bir tencerede artan 3 - 4 yemek kaşığı kırmızı
kara orman meyveli marmelatı yaklaşık 2 -3 yemek kaşığı su ile seyreltip orta
ateşte pişirin.
Yumuşayan jelatinlerin suyunu elinizle sıkın, pişen
kırmızı orman meyveli marmelatın içerisinde jelatinleri eritin.
Jelatinli kırmızı orman meyveli marmelatı ince elekli bir
süzgeçte süzerek pürüzsüz bir jöle hazırlayın.
5.
Hazırlanan kırmızı jöleyi pasta çemberindeki yarım mm`lik boşluklara
kremanın üzerini örtecek şekilde ince bir tabaka halinde döşeyin.
Aşkın Rengi Kırmızı pastaları yaklaşık 5 -6 saat
buzdolabında dinlendirin, kara orman meyveleri vb. ile süsleyerek servise sunun.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com