Malzemeler:
- 1
paket baklavalık yufka
- 1
yemek kaşığı tereyağı / margarin
- 1 adet
yumurta
- 150
-200 gr. tahin
- 3 - 4 yemek kaşığı ince toz
şeker
- 1 - 1,5 yemek kaşığı tarçın
Şerbet:
- 1 su bardağı ince toz şeker
- 1 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı limon suyu
Süslemek için:
- Pudra
şekeri
- Dondurma,
krem şanti vb.
Hazırlanışı:
Küçük bir tencerede 1 su bardağı ince toz şeker, 1 su bardağı su ile şerbet
hazırlayın, yarım çay kaşığı limon suyu ekleyip şerbeti ılıması için
dinlendirin.
Tereyağını / margarini eritin.
Küçük bir kasede erimiş tereyağını / margarini, 1 adet yumurta ile kısa bir
süre çırpın.
Ayrı bir kasede tahini , 3 – 4 yemek kaşığı ince toz şekerle karıştırın.
Çalışma tezgahına iki adet baklavalık yufka yayın.
* Daha sonra kullanılmak üzere iki adet baklavalık yufkayı ayırınız.
Baklavalık yufkaların üzerine bir mutfak fırçası ile yumurtalı tereyağı sürün. Şekerli tahini yayın.
Şekerli tahinin üzerini bol miktarda tarçın serpin.
Aynı işlemi baklavalık yufkaların ve malzemelerin tamamı bitene kadar, her kat
için tekrarlayın.
Son iki katı daha önceden ayrılan iki adet yufka ile şekerli tahinli
tarçınlı yufkaların üzerine sade olarak yayın.
Bir mutfak fırçası ile tereyağlı yumurta ile Tahin Tarçın Tatlının üzerini
parlatın.
Tahinli, Tarçınlı yufkaları yaklaşık 8 cm`lik pasta çemberi yardımı ile daire
şeklinde keserek yanmaz kağıt döşenmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Tahin Tarçın Tatlıyı yaklaşık 12 -
15 dakika pişirin.
Tahin, Tarçın, Tatlıyı ilk ısısı geçtikten sonra ılık şerbet ile şerbetleyip
parlatın.
Tahin, Tarçın, Tatlıyı pudra şekeri, dondurma, krem şanti vb. ile süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com