Malzemeler:
Pandispanya Hamuru
- 3 adet yumurta (M)
- 1, 5 – 2 çay bardağı ince toz şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 yemek kaşığı portakal suyu
- Yarım limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 1 fiske tuz
- 1 su bardağı elenmiş un
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
*Baton kek kalıbı ölçüsü : 26 cm x 11,5 cm
Krema:
- 1 / 2 litre süt
- 1 su bardağı ince tozşeker
- 1 fiske tuz
- 1 paket vanilya şekeri
- 3 – 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 - 4 yemek kaşığı hindistan cevizi (cocos) rendesi
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı / margarin
- 300 -350 ml sıvı krema
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket krema sıkıştırıcısı
- 5 – 6 yemek kaşığı vişne marmelatı vb.
Süslemek için :
- Hindistan cevizi rendesi vb.
- Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Pandispanya Hamuru:
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.
Cam derin bir kapta yumurta beyazlarını çırpıcının yüksek devri ile yumurta beyazları sertleşene ve kar halini alana kadar çırpın. Kar halinde çırpılan yumurta beyazlarını daha sonra kullanmak üzere buzdolabında kısa bir süre bekletin.
*Küçük bir kasede vb. 2 yemek kaşığı sıcak suyu 1
yemek kaşığı portakal suyu ile karıştırın.
Derin bir kapta yumurta sarıları, portakal suyu ile
karıştırılmış sıcak su, 1, 5 -2 çay bardağı ince toz şeker, 1 fiske tuz ve
isteğe bağlı olarak yarım limon kabuğu rendesini çırpıcının yüksek devri ile
şekerler eriyene ve açık renkli bir krema halini alana kadar köpürterek çırpın.
*Unu mısır nişastası ile eleyerek harmanlayın.
Krema halinde çırpılan şekerli yumurta sarılarına
elenmiş un – mısır niştasını,
1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu ve kar halinde
çırpılan yumurta beyazlarını ekleyip tahta bir kaşık veya pasta karıştırma
spatulası ile yavaş hareketlerle ve geniş açılarla Baton Cocos Pasta hamurunu
kısa bir süre karıştırın.
Baton kek kalıbının tabanına yanmaz kağıt döşeyin,
kalıbın yanlarını yağlayıp unlayın.
Baton Cocos pandispanya hamurunu baton kek kalıbına
döşeyin.
Önceden ısıtılmış 180 – 190 derecelik fırında yaklaşık 45 - 50 dakika Baton
Cocos pandispanyayı pişirin.
Baton Cocos
Pasta / pandispanyayı soğuması için dinlendirin.
Krema :
Küçük bir kasede 100 ml. sütü 3 – 4 yemek kaşığı mısır nişatası ile pürüzsüz bir
şekilde çırparak karıştırın.
Küçük bir tencerede 400 ml. sütü, 1 su bardağı ince toz şekeri, 1 paket
vanilya şekeri ve 1 fiske tuz ile pişirin.
Pişen süte mısır nişatası ile karıştırılmış sütü ilave edip orta ateşte kısa
bir süre daha tahta bir kaşıkla sürekli
karıştırarak koyu kıvamda bir muhallebi elde edene dek karıştırın.
Hazırlanan mısır nişastalı muhallebiye 1 adet yumurta sarısı ve 1 tatlı
kaşığı tereyağı ekleyin kısa bir süre tahta bir kaşıkla karıştırın.
Mısır nişastası ile hazırlanan muhallebiye 3 - 4 yemek kaşığı hindistan cevizi (cocos)
rendesini ilave edin,
Mısır nişastalı muhallebiyi soğuk su bulunan bir başka tencerenin üzerinde ara
sıra karıştırarak soğutun
300 -350 ml. sıvı kremayı , 3 – 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 paket
krema sıkıştırıcısı ile çırpın.
Soğuyan ve katılaşan mısır nişastalı muhallebiyi bir yemek kaşığı
muhallebi, 1 yemek kaşığı çırpılmış krema olmak üzere tekrar çırpıcının yüksek devri ile malzemeler
bitene kadar çırpın.
Baton Cocos Pasta :
Baton cocos
pandispanyayı bıçak ile yataydan üç eşit parça olacak şekilde kesin.
Taban pandispanyanın üzerini önce vişne marmelatı ile kaplayıp
bir miktar krema ile döşeyin.
Orta kat pandispanyanın önce tek tarafını vişne marmelatı
ile kaplayıp , vişne marmelatlı kısmını kremanın üzerine gelecek şekilde yerleştirin,
üst yüzeyi tekrar visne marmelatı ile
kaplayın.
İkinci / orta kat vişne marmelatlı yüzeyin üzerini de bir miktar krema ile
döşeyin.
Üçüncü kat pandispanyanın tek yüzeyini vişne marmelatı ile kaplayıp orta
kat kremanın üzerini kapatın.
Artan krema ile baton cocos pastanın
yanlarını ve üst yüzeyini kaplayıp, hindistan cevizi / (cocos) rendesi ve az
miktarda pudra şekeri ile Baton Cocos
Pastayı arzu edilen şekilde süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com