Çikolatalı Cheesecake
- 500 gr. labne peyniri
- 4 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı / margarin
- 240 - 250 gr. tozşeker
- 1 paket vanilyalı puding tozu
- 2 paket vanilya şekeri
- Yarim doğal vanilya çubuğu özü
- 4 - 5 damla limon aroması
- 1, 5 - 2 çay kaşığı kabartma tozu (üzerindeki tepeyi alınız)
- 50 gr. - 60 gr. un
- 1 paket vanilyalı puding tozu
- 2 küçük yemek kaşığı ince irmik (üzerindeki tepeyi alınız)
- 1 yemek kaşığı kakao
Süslemek
için :
- 200 gr. bitter çikolata kuvertür
- 1 - 2 çay kaşığı hindistan cevizi yağı / Huile de Coco
- Kiraz, vişne vb. meyveler
Hazırlanışı:
Derin
bir kapta labne peyniri , yumurtalar, 240 - 250 gr. toz şekeri, vanilya şekeri
, doğal vanilya çubuğu özü ve limon aromasını
çırpıcının orta devri ile kısa bir süre çırpın.
Unu ve
kabartama tozunu eleyip harmanlayın.
Şekerle
çırpılan yumurtalı labne peynirine kakao hariç
diğer malzemeleri ve elenmiş unu ekleyip kısa bir süre cheesecake hamurunu pürüzsüz bir kıvamda çırpın.
Cheesecake
hamurunu yaklaşık 45 dakika buzdolabında dinlendirin.Dinlenen Cheesecake hamurunu
tekrar mutfak spatulası veya tahta bir kaşıkla tekrar karıştırın.
Yaklaşık
20 lik küçük Kilitli bir kek kalıbının tabanına
yanmaz kağıt döşeyin, kalıbın yanlarını yağlayıp unlayın.
Küçük
bir kaseye 3 - 5 yemek kaşığı kadar Cheesecake hamurundan ayırıp, hamuru kakao
ile karıştırın.
Kakaosuz
Cheesecake hamurunu kilitli kek kalıbına
döşeyin.
Kakao
ile hazırlanan hamuru ise Cheesecake`in üzerine
kaşık ile serpiştirip bir çatal ile mermer şekiller verin.
Önceden
ısıtılmış (alt - üst ) 170 derecelik fırında
Çikolatalı Cheesecake `i yaklaşık 1 saat kadar pişirin.
Pişen Çikolatalı
Cheesecake`i fırının kapağını aralık bırakarak fırının içinde soğutun.
200 gr.
bitter çikolata kuvertürü benmari usulü eritin, Hindistan cevizi yağı ile karıştırın.
Eriyen çikolata
kuvertür ve kiraz , vişne vb meyveler ile Çikolatalı Cheesecake`in üzerini
süsleyin.
Afiyet
olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com