İncirli
Polenta Parfe
Malzemeler:
- 5 adet yumurta sarısı (M)
- 200 gr. tozşeker
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet doğal vanilya çubuğu özü
- Yarım adet limon kabuğu rendesi
- 400 ml. süt
- 400 ml. sıvı krema
- 1 paket krema sıkıştırıcı toz
- 5 - 6 adet kuru incir *İncirleri önceden ılık su ile ıslatarak yumuşatınız
- 2 yemek kaşığı ince çekilmis polenta (Kaşığın üzerindeki tepeyi alınız)
Süslemek için:
- Krem Şanti veya çırpılmış krema
- Şerbetlenmiş taze incir dilimleri
Hazırlanışı:
1. Derin
bir kapta 200 gr. toz şeker ve yumurta sarılarını çırpıcının hızlı devri ile
şekerler eriyene açık renkli bir krema elde edene kadar yaklaşık 5 - 6 dakika
çırpın.
Çırpılan Parfe kremaya limon kabuğu rendesini ekleyin
kisa bir süre daha parfe kremayı çırpın.
2.
Kuru incirleri ılık su ile ıslatıp dilimleyin.
3. Küçük
bir tencerede 400 ml. sütü, doğal vanilya çubuğu özü, 2 yemek kaşığı polenta
(üzerindeki tepeyi alınız) ve dilimlenmiş incirleri ekleyerek pişirin.
4. İncirlerle
pişen sıcak polentalı sütü ince telli bir süzgeçten geçirin. Polentalı incirleri
derin bir kasede bekletin. Sütün kısa bir süre ılımasını bekleyin.
5.Polentalı
incirleri 5 - 6 yemek kaşığı ılık süt ile ıslatıp blenderde krema halini alana
kadar püre haline getirin.
6. Ilıyan
sütü daha önceden yumurtalar ile çırpılan şekerli parfe kremaya yavaş yavaş
ekleyip çok kısık ateşte sürekli karıştırarak tekrar ısıtın. Polentalı incir
püresini de ekleyip kısa bir süre daha incirli parfe kremayı karıştırın.
Parfe kremayı soğuması için dinlendirin.
* Parfe kremayı kaynatmadan ve tahta bir yemek kaşığı vb. ile sürekli karıştırarak
yoğunlaşmasını sağlayın.
7.
Ayrı bir kapta 400 ml. sıvı kremayı 1 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 paket
krema sıkıştırıcı toz ile çırpıcının hızlı devri ile sertleşene kadar çırpın.
8. Çııpılmış
sıvı kremayı, soğuk incirli polenta parfe
kremaya ekleyip tahta bir kaşık vb. ile yavaş hareketlerle malzemeler birbirine
geçene kadar geniş açılarla karıştırın.
İncirli Polenta Parfeyi silikon vb. uygun bir kalıba
döşeyip donması için buzlukta bekletin.
İncirli Polenta Parfeyi kalıptan çıkarıp şerbetlenmiş
dilimlenmiş taze incir dilimleri ve çig krema / krem şanti vb. ile süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com