Şerbetli
Galeta Tatlısı
Malzemeler:
- 100 ml. eritilmiş tereyağı / margarin
- 1 yumurta (M)
- 1 yumurta sarısı (M)
- 100 gr. badem unu
- 4 - 5 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
- 10 - 12 yemek kaşığı ince çekilmiş galeta unu
- 3 - 4 adet karanfil
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 fiske tarçın
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı patates unu
* Galeta tatlı hamurunu kaplamak için 2 yemek
kaşığı kadar galeta unu
*Galeta unu hazır paket kullanınız.
Şerbeti için :
- 1,5 - 2 su bardağı tozşeker
- 1,5 - 2 su bardağı su
- 1 - 2 çay kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
1 yemek kaşığı kadar tereyağı / margarini eritin yaklaşık Eritilmiş
tereyağı / margarini 100 ml olacak şekilde ölçün , 3 - 4 adet karanfil 1 paket vanilya şekeri ile eritilen tereyagi
/ margarini karıştırıp ılıması için bekletin.
Derin bir kapta badem unu ve 10 yemek kaşığı kadar
galeta ununu harmanlayın.
Pudra şekerini eleyerek harmanlanan badem unlu
galeta tozuna karıştırın.
Tereyağı / margarini (ince telli bir çay
süzgecinden süzerek karanfilleri ayırın), 1 adet yumurta sarısı, 1 adet
yumurta, 1 fiske tarçın ve kabartma tozunu badem unlu galeta tozuna ekleyin.
Hamuru el ile kısa bir süre yoğurup ele
yapışmayacak kıvama gelene dek 2 yemek kaşığı galeta unu ve patates ununu da
ekleyerek yoğurun.
*Galeta ununun kalitesi veya yumurtanın büyüklüğü
ölçüsünde hamurun çok yumuşak olduğu düşünülüyorsa hamura bir miktar daha
galeta tozu karıştırınız.
Galeta Tatlısı hamurunu yaklaşık 6 cm çapında
yaklaşık 30 cm uzunlunda rulo şekline
getirin.
Galeta Tatlısı Hamur ruloyu temiz bir folyoya
sarıp buzdolabında yaklaşık 30 - 40 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamur rulo yüzeyini 2 yemek kaşığı galeta
unu ile kaplayın , 1 cm kalınlığında Galeta Tatlısı kurabiye kalıplarını kesin.
Fırın tepsisine yanmaz kağıt döşeyin. Fırını
önceden 170 derecede ısıtın.
Galeta Tatlısı kurabiyeleri aralıklar bırakarak
tepsiye döşeyin.
Galeta Tatlısı kurabiyelerini yaklaşık 25 dakika
altın sarısı renginde pişirin ve soğuması için dinlendirin.
Verilen malzemeler ile veya daha koyu kıvamda
şerbet hazırlayın, şerbetin ilk ısısı geçtikten sonra Galeta unu ile hazırlanan
kurabiyelerin üzerini kaşık ile
kurabiyeler sadece ıslanana kadar şerbetleyin.
Şerbetli Galeta Tatlısını kaymak, dondurma veya
krema ile servise sunun.
Afiyet olsun, kolay gelsin.
PastalarTatlilar.com