Malzemeler:
Taban:
- 2,5 paket burçak bisküvi
- 125–150 gr. tereyağı / Margarin
Yakut Pasta Krema :
- 5 adet yaprak jelatin
- 600 gr. Kara Orman Meyveleri
- *Ahududu, böğürtlen, frenk üzümü, karadut, çilek, vişne
vb.
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 2 paket vanilya şekeri
- 1 çay bardağı ince toz şeker
- 2- 3yemek kaşığı pudra şekeri
- 150 gr. Mascarpone veya Labne peyniri
- 300 ml. sıvı krema
- 1 çay bardağı ince toz şeker
Üzeri için:
- 600–700 gr. taze Orman Meyveleri
- Yarım çay bardağı Kara Orman Meyveleri suyu
- 1 paket tart jöle *
Hazırlanışı:
3. Taban Bisküvi Hamuru:
Derin bir kabın içerisinde burçak
bisküvileri toz haline getirin.
125 -150 gr. tereyağı veya margarini
eritip bisküvi tozu ile karıştırıp hamur haline getirin.
Kilitli kelepçeli kek kalıbının tabanına
yanmaz kâğıt döşeyin.
Bisküvi hamurunu kalıbın tabanına el ile
bastırarak döşeyin.
2. Yakut Krema:
Yaprak jelatinleri soğuk su bulunan bir
kabın içerisinde yumuşatın.
Karışık Kara Orman Meyvelerini
temizleyip, püre haline getirin.
Kara Orman Meyvesi püresini pürüzsüz bir
sos elde etmek için tekrar süzgeçten geçirin.
Kara Orman Meyvesi püresi, 1 çay bardağı
toz şeker ve 1 bardak portakal suyunu sürekli karıştırarak kısa bir süre
pişirin.
Yumuşayan jelâtinleri elinizle sıkıp,
önce bir miktar pişen meyve püresi içinde eritin, eriyen jelatinleri pişen
tekrar Kara Orman Meyve püresinin içerisinde karıştırın soğuması için bir süre
dinlendirin.
1 paket vanilya şekeri ile Mascarponeyi (Labne
peyniri) bir çırpıcı yardımıyla çırpın.
300 ml. sıvı kremayı, 1 paket vanilya şekeri
ve 2–3 yemek kaşığı pudra şekeri ile çırpın.
Çırpılmış sıvı krema, mascarpone (Labne
peyniri) ve jelatinli Kara Orman Meyve püresini derin bir kabın içerisinde
çırpıcının düşük devrinde kısa bir süre pürüzsüz hale gelene kadar çırpın veya
tahta bir kaşıkla pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
*Kullanılan Kara Orman Meyvelerinin
cinsine göre şeker miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha pudra şekeri
eklenilebilir.
3. Aşkın Yaz Mevsimi & Kremalı Yakut Pasta Hazırlanışı:
Orman Meyveleri püresi ile hazırlanan
jelatinli Yakut Kırmızısı Kremayı kelepçeli kalıba yayılan bisküvi tabanın
üzerine döşeyin.
Yakut Pasta Kreması sertleşene kadar
buzlukta bekletin.
Üzeri için:
Aşkın Yaz Mevsimi Kara Orman meyvelerini
temizleyip jelleşmiş olan Kremalı Yakut Pastanın üzerini meyvelerle döşeyin.
1 paket tart jöleyi üzerindeki tarife
göre pişirin,
*Tart Jölenin kırmızı renkte olması için
tart jöleyi pişirirken yarım çay bardağı kadar Kara Orman meyvesi suyu kullanınız
veya kırmızı tart jöle kullanınız.
Aşkın Yaz Mevsimi Meyvelerinin üzerini
tart jöle ile kaplayın
Farkında değil Yaz mevsimi
Yakut kırmızısı yürekten
Sevda taşıyor
Nefis bir tad, şiir gibi….
Dilimin her köşesinde Kremalı Yakut Pasta
Tadı!
Afiyet olsun, kolay gelsin!