Gülpembe Cupcake
Malzemeler:
Muffin :
- 150
gr. Bitter çikolata
- 125 gr
tereyağı (margarin)
- 250
gr. ince toz şeker
- 4 adet
yumurta (M)
- 1
paket vanilya şekeri
- 1
fiske tuz
- 3
damla limon suyu
- 1,5 su
bardağı elenmiş un
- 1,5 -2
yemek kaşığı kakao (üzerindeki tepeyi
alınız)
- 1
yemek kaşığı patates unu
- 1 çay
kaşığı kabartma tozu
Gülpembe Krema:
- 2 adet
yumurta beyazı (M)
- 1 çay
bardağı toz şeker
- 2
paket vanilya şekeri
- 150-160
gr. tereyağı (margarin)
- 250
gr. Ahududu vb. meyve püresi
- 2
yemek kaşığı mascarpone
Süslemek
için:
·
Kakao tozu
·
Ahududu vb. meyve püresi
·
1 tatlı kaşığı toz şeker
*Muffin kalıpları
*Kağıt muffin kalıpları
Hazırlanışı:
150 gr.
bitter çikolatayı rendeleyin.
125 gr. tereyağı ve rendelenmiş çikolatayı sıcak su
bulunan bir kabın üzerinde benmari usulü eritip soğuması için kısa bir süre
bekletin.
Derin bir kabın içerisinde yumurta, ince toz şeker,
vanilya şekeri, 3 damla limon suyu ve bir fiske tuzu çırpıcı ile yüksek devirde
pürüzsüz bir krema halini alana kadar çırpın.
Erimiş olan tereyağı ve çikolatayı krema şeklinde
çırpılan yumurtalı şekere ilave edip kısa bir süre daha muffin hamurunu çırpın.
Elenmiş un, kabartma tozu, kakao ve patates ununu da
ilave edip düşük devirde çırpma işlemine devam edin.
Muffin kalıplarına muffin kağıtlarını yerleştirip her
kalıba yaklaşık bir buçuk yemek kaşığı kadar muffin hamurunu paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kakaolu ,
çikolatalı muffinleri 25-30 dakika kadar pişirin.
Pişen kakaolu çikolatalı muffinleri soğuması için
dinlendirin.
Gülpembe Kremanın Hazırlanışı:
Ahududuları yıkayıp temizleyin.
Blender yardımı ile 1 paket vanilya şekeri ile
birlikte ahududuları ezip püre haline
getirin.
Daha sonra süslemede kullanmak üzere 2 yemek kaşığı
kadar ahududu püresi ayırın.
2 adet yumurta akı, 1 çay bardağı ince toz şeker ve 1
paket vanilya şekerini sıcak su bulunan bir kabın üzerinde benmari usulü şekerler
eriyene ve yumurta akı kar halini alana kadar çırpın.
Kar halini alan yumurta aklarını sıcak suyun üzerinden
alıp çırpma işlemine 5-10 dakika kadar devam edin.
Önce oda sıcaklığındaki 150-160 gram tereyağını kar halinde
çırpılan yumurta aklarına, daha sonra da ahududu püresini ilave edip çırpma işlemine devam edin.
Gülpembe kremaya 2 yemek kaşığı mascarpone ekleyip kısa
bir süre daha kremayı çırpın.
Gülpembe kremayı katılaşabilmesi için 1-2 saat kadar buzdolabında
bekletin.
Gülpembe
Cupcake Hazırlanışı:
Kakaolu, çikolatalı muffinlerin yanlarını kakao tozu
ile kaplayın.
Pasta süsleme torbasının ucuna geniş ağızlı yıldız bir
uç takın.
Gülpembe kremayı torbaya doldurup arzu edilen
şekillerde kakaolu , çikolatalı muffinleri gülpembe kremayla süsleyin.
Ahududu püresini 1 tatlı kaşığı kadar tozşekerle
karıştırıp sos haline getirin. servise sunarken “Gülpembe Cupcake” leri Ahududu
sosu ile süsleyerek sunun.
Dudağımda nefis bir türkü
Gülpembe Cupcake Tadı
Gülleri açtırıyor ,
Seni söyletiyor,
İnanamıyorum Gülpembe
Nefis !
Unutmak
kolay mı güzelim?
Afiyet
olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com