Malzemeler:
Bisküvi Kek Hamuru:
- 3 adet
yumurta (M)
- 6 -7
yemek kaşığı ince toz şeker
- 1
yemek kaşığı pudra şekeri
- 2
yemek kaşığı soğuk su
- 1
fiske tuz
- 1 adet
doğal vanilya çubuğu
- Yarım
limon kabuğu rendesi
- 1,5 yemek kaşığı pirinç / iç file Antep Fıstığı
- Yarım
çay kaşığı kabartma tozu
- 6
yemek kaşığı elenmiş un ( 80 gr kadar.)
Bisküvi krema:
- 1 su
bardağı süt
- 6 -7 yemek kaşığı ince toz şeker
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 yemek kaşığı tereyağı / margarin
- 6 -7
damla acı badem aroması
- 10 -12
adet kadar fındıklı kakaolu bisküvi
Süslemek için:
- 150
-200 gr. Sütlü, bademli bitter blok çikolata vb.
- 8 -10 adet fındıklı kakaolu bisküvi
Hazırlanışı:
Bisküvi kek hamuru
1. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.
* Doğal vanilya çubuğunu ikiye ayırın, bir bıçakla ortadan ikiye ayırarak vanilya özünü kullanınız.
Derin cam vb. bir kapta 3 adet yumurta beyazını, 1 fiske tuz, 1 yemek
kaşığı pudra şekeri ve yarım doğal vanilya özü ile çırpıcının yüksek devri ve
yumurta beyazları sertleşip kar halini alana kadar çırpın.
Kar halinde çırpılan yumurta beyazlarını buzdolabında bekletin.
2. Derin bir kapta 3 adet yumurta sarısını, 2 yemek kaşığı soğuk su, yarım
doğal vanilya çubuğu özü , yarım limon kabuğu rendesi ile çırpıcının yüksek devri
ile şekerler eriyene ve açık sarı renginde bir krema elde edene kadar
köpürterek çırpın.
Unu ve kabartma tozunu harmanlayın. Köpürterek çırpılan şekerli yumurta
sarılarına elenmiş unu ve iç file Antep fıstığını ilave edin.
Tahta bir kaşık veya pasta karıştırma spatulası ile malzemeler birbirinin
içine geçene kadar kısa bir süre bisküvi kek hamurunu karıştırın.
3. Daha önceden çırpılan yumurta beyazlarını bisküvi kek hamuruna ilave
edin, yavaş hareketlerle krema kıvamındaki hamuru söndürmeden ve genis açılarla
bisküvi kek hamurunu kisa bir süre karıştırın.
4. Bisküvi kek hamurunu yanmaz kağıt yerleştirilen bir tepsiye dikdörtgen
şeklinde döşeyin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında bisküvi kek hamurunu yaklaşık 15
-20 dakika pişirin.
Çalışma tezgahına nemli bir mutfak havlusu / bezi yayın, üzerine toz şeker
serpin.
Sıcak bisküvi keki tersten şekerli mutfak bezinin üzerine yatırın. Bisküvi
kekin üzerindeki yanmaz kağıdı kaldırmadan nemli ve şekerli mutfak havlusu /
bezi ile bisküvi keki rulo şeklinde sarın.
Rulo Bisküvi keki soğuması için dinlendirin.
Bisküvi Krema
1. Küçük bir tencerede, orta ateşte, 1 bardak soğuk sütü, 6 -7 yemek kaşığı
ince toz şeker ve 3 yemek kaşığı pirinç ununu tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak
muhallebi pişirin.
*Damak zevkine göre şeker miktarı arttırılabilir veya azaltılabilir.
Pirinç unu ile pişen muhallebiye 6 -7 damla acı badem aroması ilave edip
karıştırın ve ılıması için kısa bir süre dinlendirin.
* Fındıklı Kakaolu Bisküvileri blender yardımı veya el ile toz haline getiriniz.
Ilık muhallebiye 1 yemek kaşığı tereyağı , 10 -12 adet toz haline
getirilmiş fındıklı kakaolu bisküviyi ilave edip blenderda pürüzsüz bir krema
elde edene kadar çırpın.
*Bisküvi miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha ekleyiniz.
Bisküvili Rulo Pasta
Soğuyan rulo bisküvi keki çalışma tezgahına yayın, üzerindeki yanmaz kağıdı
ve mutfak bezini kaldırın.
Çalışma tezgahına yeni bir yanmaz kağıt döşeyin.
4 – 5 adet fındıklı kakaolu bisküviyi yanmaz kağıdın üzerine serpiştirin.
Bisküvi keki tekrar, bisküvi tozu serpiştirilmiş yanmaz kağıdın üzerine alın.
Daha önceden hazırlanan bisküvi kremayı bisküvi kekin üzerine eşit miktarda
döşeyip Bisküvi Kek Ruloyu sarın.
*Bisküvi keki rulo şeklinde sarma işlemi sırasında kenar uçlardaki
fazlalıkları bıçakla kesip düzeltmeniz önerilir.
Bisküvili Rulo Keki donması ve dinlenebilmesi için, buzlukta 7 - 8 saat
bekletin.
150 -200 gr. sütlü, bademli veya bitter çikolatayı benmari usulü eritip,
Bisküvili Rulo Keki erimiş çikolata ve 3 - 4 adet fındıklı kakaolu bisküvi tozu
ile çikolata kaplı Bisküvili Rulo Pastayı süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com