Malzemeler:
- 300
ml. süt
- 200
-250 ml. sıvı krema
- 1 adet
yumurta sarısı
- 80 gr.
tereyağı / margarin
- 6 -7 yemek kaşığı ince toz şeker
- 4
yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 paket vanilya şekeri
- 1
fiske tuz
- 2 adet
limon kabuğu rendesi
- 1 paket krema sıkıştırıcısı
- 3 / 2
su bardağı ince irmik
- 1
tatlı kaşığı mısır nişastası
Süslemek için:
- Dondurma
- Kırmızı
karaorman meyveleri vb.
- Pudra
şekeri
- İnce
toz şeker
Hazırlanışı:
1. Derin bir tencerede
300 ml. süt, 100 ml. sıvı krema,1 fiske tuz, 1 paket vanilya şekeri ,6 – 7 yemek kaşığı ince toz şekeri orta ateşte pişirin.
Ocağın ısısını düşürün, irmiği pişen şekerli süte ilave edin, tahta bir kaşık
ile karıştırarak irmikli puding hazırlayın.
İrmikli pudinge 80 gr. tereyağı / margarin ve 1 adet yumurta sarısı ekleyip
tereyağı / margarin ve yumurta sarısını irmikli pudingle kısa bir süre
karıştırın.
İrmikli pudingi soğuması için kısa bir süre dinlendirin.
2. 100 - 150 ml.
kadar sıvı kremayı 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 adet krema sıkıştırıcısı
ile krema halini alana kadar çırpıcının yüksek devri ile çırpın.
* Şeker miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha pudra şekeri
ilave edilebilir.
Çırpılmış kremayı 1 tatlı kaşığı mısır nişastası ve 2 adet limon kabuğu rendesi karıştırın.
3. Soğuyan irmikli
pudinge çırpılan pudra şekerli kremayı ilave edip, çırpıcının orta devri ile
irmikli pudingi 3 - 4 dakika kadar daha
çırpın.
4. Cam tepsi veya
fırın tepsisine yanmaz kağıt döşeyin.
Yanmaz kağıdın üzerine 1 yemek kaşığı kadar ince toz şeker ve 1 paket
vanilya şekeri serpiştirip irmikli pudingi tepsiye uygun kalınlıkta döşeyin.
İrmikli pudingin üzerine tekrar 1 yemek kaşığı kadar ince toz şeker
serpiştirip önceden ısıtılmış 180 – 190 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika
kadar irmikli puding altın sarısı rengini alana kadar pişirin.
İrmikli Puding kısa bir süre soğuduktan sonra üçgen, kare veya daire şeklinde
irmik tatlısı kalıpları kesin.
*İrmikli puding kalınlığının ince olduğu düşünülüyorsa iki adet üst üste
yerleştirerek servis yapılabilir.
İrmik tatlısını pudra şekeri ile süsleyin.
Kara orman meyveleri ile hazırlanmış
sos ve dondurma ile servise sunun.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com