Malzemeler:
- 130
-140 gr tereyağı /margarin
- 3 adet
yumurta (M)
- 1 su
bardağı ince toz şeker
- 1
fiske tuz
- Yarım
çay kaşığı limon suyu
- 1
tatlı kaşığı kabartma tozu (üzerindeki tepeyi alınız)
- 1 çay
bardağı sıvı krema
- 2
-3 yemek kaşığı espresso / filtre
kahve
- 1,5 -2
su bardağı elenmiş un
- 1
yemek kaşığı pirinç unu
- 3 - 4 yemek
kaşığı kakao
Süslemek için:
- 4
-5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3
yemek kaşığı vişne suyu
- Renkli kaplamalı çikolata drajeler
*Isıya dayanıklı cam kavanozlar
Hazırlanışı:
Derin bir kapta 130 -140 gr. oda sıcaklığında tereyağı, 3 adet yumurta, 1
fiske tuz, 1 su bardağı ince toz şeker ve yarım çay kaşığı limon suyunu çırpıcının
yüksek devri ile şekerler eriyene , pürüzsüz bir krema elde edene kadar çırpın.
1,5 su bardağı un, 1 yemek kaşığı pirinç unu, 1 tatlı kaşığı kabartma
tozunu eleyerek harmanlayın pürüzsüz çırpılan şekerli yumurtalara ekleyin.
Sıvı kremayı 2 -3 yemek kaşığı ılık espresso veya filtre kahve ile
karıştırıp, kakaolu kek hamuruna ilave edin.
3 - 4 yemek kaşığı kakaoyu da Masal Kavanozunda Kakaolu Kek hamuruna ekledikten
sonra çırpıcının orta devrinde malzemeler birbirinin içine geçene kadar kısa
bir süre hamuru karıştırın.
Un miktarının az gelmesi durumunda yarım su bardağı kadar un ilave ediniz.
Isıya dayanıklı cam kavanozları eritilmiş tereyağı ile yağlayın.
Yağlanmış cam kavanozların taban ve yan yüzeylerini kakao ile kaplayın.
Masal Kavanozunda Kakaolu Kek hamurunu kakao ile kaplanmış cam kavanozlara
paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Masal Kavanozunda Kakaolu Kekleri
yaklaşık 40 – 45 dakika pişirin.
Vişne suyunu ısıtın,
Küçük bir kasede 4 -5 yemek kaşığı pudra şekerini yaklaşık 2 -3 yemek
kaşığı kadar vişne suyu ile karıştırarak pürüzsüz pembe bir sos hazırlayın.
Masal Kavanozunda Kakaolu Kekleri vişne suyu ve pudra şekeri ile hazırlanan
sos ve renkli kaplamalı çikolata drajeler ile süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com