Malzemeler:
- 4 adet
yumurta (M)
- 250
gr. tereyağı / margarin
- 250
gr. pudra şekeri
- 1 yemek
kaşığı ayçiçek yağı
- 1 su
bardağı süt
- 6 gr. limon
kabuğu rendesi
- 1
paket bourbon vanilya şekeri
- 1
paket kabartma tozu
- 2 – 2,5
su bardağı elenmiş un
- Yarım
su bardağı mısır nişastası
- 2 yemek
kaşığı kakao
- 100
-150 gr. vişne *konserve veya taze
Krema:
- 250
gr. sıvı krema
- 1 adet
krema sıkıştırıcı
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
* Sıvı krema yerine krem şanti kullanılabilir.
Süslemek için:
- 200
gr. beyaz veya bitter blok çikolata
- Kakao
vb.
Hazırlanışı:
Derin bir kapta oda sıcaklığında tereyağı / margarin, 250 gr.pudra şekeri ,
limon kabuğu rendesi ve bourbon vanilya şekerini çırpıcının yüksek devri ile
krema halini alana dek çırpın.
Şekerle çırpılan tereyağlı/ margarinli kremaya yumurtaları tek tek ekleyip
her yumurta için çırpma işlemine yaklaşık 3 - 4 dakika devam edin.
2 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozunu harmanlayıp kek hamuruna eleyin.
Yarım su bardağı süt, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ve yarım su bardağı mısır
nişastasını da ilave edip kısa bir süre malzemeler birbirinin içine geçene dek
hamuru kısa bir süre çırpın.
*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa yarım su
bardağı kadar daha un ilave ediniz.
Dikdörtgen şeklindeki fırın tepsisinin
tabanına yanmaz kağıt döşeyin.
*Tepsi örnek ölçüsü;36 cm
x 28 cm
dir.
İki renk vişneli pasta keki hamurunun yaklaşık 2 /3 ünü yanmaz kağıt
yerleştirilen tepsiye döşeyin.
Tepsiye döşenen iki renk vişneli pasta keki hamurunun üzerine az miktarda vişne
taneleri serpiştirin.
Artan kek hamurunu , 2 yemek kaşığı kakao ve yarım su bardağı süt ile kısa
bir süre çırpın.
Kakaolu kek hamuru ile daha önce tepsiye
döşenen sade kek hamurunun üzerini kaplayın.
Artan vişne tanelerini kakaolu kek hamurunun üzerine serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında İki Renk Vişneli Pasta Kekini
yaklaşık 30 -35 dakika pişirin.
İki Renk Vişneli Pasta Keki soğuması için dinlendirin.
250 gr. sıvı kremayı, 3 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 paket krema sıkıştırıcısı
ile çırpıcının yüksek devri ile çırpın.
İki Renk Vişneli Pasta Kekin üzerini krema ile kaplayın.
200 gr. beyaz veya bitter çikolatayı benmari usulü eritip kremanın üzerini
ince bir tabaka şeklinde çikolata ile süsleyip çikolatanın donması için kısa
bir süre bekleyin.
Çikolatanın üzerini tekrar az miktarda kakao ile süsleyin.
*İsteğe bağlı olarak İki Renk Vişneli Pasta sadece kek olarak ta sunulabilir.
Afiyet olsun kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com