Hazırlanışı:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 fiske tuz
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 fiske karanfil
- 1 fiske tarçın
- 6 -7 damla portakal aroması
- 1 çay bardağı ince toz şeker
- 1,5 su bardağı elenmiş un
*Kızartmak için tereyağı / margarin veya
ayçiçek yağı
Süslemek için:
- Mavi yemiş / Blueberry
- Pudra şekeri vb.
Hazırlanışı:
1.
Cam vb. bir kapta 1 adet yumurta beyazını, 1 fiske tuz ve 1 paket vanilya şekerini çırpıcının yüksek
devri ile vanilya şekeri eriyene ve yumurta beyazı sertleşip, kar halini alana
kadar yüksek devirde çırpın.
Kar halinde
çırpılan yumurta beyazını buzdolabında kısa bir süre dinlenmesi için bekletin.
2.
Derin bir kapta 1 yumurta ve 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı süt, 1 çay
bardağı ince toz şekeri çırpıcının yüksek devri ile kısa bir süre daha çırpın.
Unu kabartma
tozu ile birlikte harmanlayın, eleyerek pankek hamuruna ekleyip hamuru kısa bir
süre daha orta devirde çırpın.
*Unun
kalitesine gore un miktarının az geldiği düşünülüyorsa 1 yemek kaşığı vb. kadar
daha un eklenilebilir.
*Pankek
hamuru kıvamı koyu puding kıvamında / akıtma - krep hamurundan katı, kek
hamurundan daha cıvık şeklinde olmalıdır.
Pankek
hamuruna 6 – 7 damla portakal aroması, 1 fiske karanfil ve 1 fiske tarçını ekleyip
karıştırın.
Pankek
hamuruna son olarak daha önceden kar halinde çırpılan yumurta beyazlarını ekleyip
geniş açılarla yavaş hareketlerle pankek hamurunu malzemeler birbirinin içine
girene dek karıştırın.
Pankek hamurunu 20 dakika kadar dinlendirin.
3.
Teflon vb. bir
tavayı orta ateşte az miktarda tereyağı
/ margarin veya ayçiçek yağı ile yağlayarak kızdırın.
Pankekleri büyük tahta kaşık veya kepçe ile
tavaya daire şeklinde akıtıp bir veya daha fazla adette mavi yemiş ile
süsleyin.
Pankeklerin önce tabanını daha sonra ise
mavi yemişli yüzeyini eşit miktarda kızartın.
Mavi Yemişli Pankekleri pudra şekeri ile
süsleyin.
Afiyet olsun,
kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com