Çikolata Kaplı Açma
Malzemeler:
- 260 ml. süt
- 1 yemek kasigi tereyagi /margarin (üzerindeki tepeyi alınız)
- 14 gr. kuru toz maya
- 1 fiske tuz
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı tozşeker
- 3 adet yumurta sarısı
- 400 - 450 gr. un
Süslemek için:
·
200 gr. bitter çikolata
kuvertür vb.
·
Pasta süsleme dekor şekerleme
vb.
Hazırlanışı:
260 gr. süt ve tereyağını / margarini
kaynatmadan ılıtın.
Derin bir kapta önce 300 gr. elenmiş un
, 3 yemek kaşığı toz şeker, 1 fiske tuz ve yarım çay kaşığı tarçını harmanlayın.
Toz şeker ile harmanlanan unun ortasını
açın ve ılık tereyağ / margarinli sütü ilave edin.
Açma hamurunu çırpıcının orta devri ile
pürüzsüz , cıvık bir hamur elde edene kadar yaklaşık 10 dakika çırpın.
Yumurta sarılarını hamura tek tek ilave
edip her yumurta sarısı için hamuru yaklaşık 3 dakika daha çırpma işlemine
devam edin.
Açma hamuruna elenmiş 100 gr. daha ilave
edip çırpıcının hamur karıştırma uçlarıyla hamuru kaba yapışmayacak kıvama
gelene dek karıştırın. Unun kalitesine göre hamurun cıvık olduğu düşünülüyorsa
50 gr. daha un ilave edilebilir.
* Çikolata Kaplı Açma Hamurunun oldukça
yumusak bir hamur olmasına özen gösteriniz.
Açma hamurunun bulunduğu kabı temiz bir
folyo vb. şekilde hava almayacak şekilde örtün, sıcak bir ortamda yaklaşık
yarım saat mayalandırın.
Çalışma tezgahını unlayın.
Mayalanan açma hamurunu çalışma tezgahında
yaklaşık yarım cm kalınlığında açın, hamurdan istenilen büyüklükte halka şeklinde
kalıplar kesin.
Halka şeklindeki açma kalıplarını
yanmaz kağıt yerleştirilen fırın tepsisine aralıklar bırakarak yerleştirin.
Açma halkaları tekrar yaklaşık 1 saat
sıcak bir ortamda mayalandırın.
Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında
açmaları yaklaşık 12 - 15 dakika pişirin.
Açmaları soğuması için dinlendirin.
200 gr. bitter çikolata kuvertürü sıcak
su bulunan bir tencerenin üzerinde benmari usulü eritin.
Eriyen çikolata kuvertür ile açmaları
çikolata ile kaplayıp dekor pasta süsleme şekerleri vb. ile süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com