Mango Kremalı Yaş Pasta
Malzemeler:
Pasta Tabanı:
- 4 adet yumurta
- 200 gr. ince toz şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 fiske tuz
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 100 -120 gr. elenmiş un
- 50 gr. mısır nişastası
Mango
Krema:
- 5 adet yumurta
- 250 gr. ince toz şeker
- 250 gr. tereyağı / margarin
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 paket vanilya şekeri
- 1 fiske tuz
- 6 adet yaprak jelatin
- 2 adet Mango - 50 / 100 ml. Mango suyu
- 4 - 5 damla rum aroması
- 500 gr. labne peyniri
- 250 gr. sıvı krema
Ayrıca
;
- 10 adet sert kakaolu beyaz kremalı hazır bisküvi
Süslemek
için:
- 100 ml. mango suyu
- 1 - 2 adet yaprak jelatin
- 250 gr. şeker hamuru / fondant
- çikolatalı, sütlü pralin vb.
Hazırlanışı:
1.
Pasta Tabanı
Yumurtaların
beyaz ve sarılarını ayırın.
Derin
bir kapta yumurta beyazları, 1 fiske tuz, 1 paket vanilya şekerini çırpıcının
yüksek devri ile çırpmaya başlayın.
İnce
toz şekeri azar azar olmak üzere çırpılmakta olan yumurtalara ekleyip çırpma işlemine
yüksek devirde devam edin, şeker malzemesi bitene ve sert kar halinde bir krema
olana kadar şekerli yumurtaları çırpın.
100
-120 gr. un ve kabartma tozunu, mısır nişastasını harmanlayıp pasta tabanı
hamuruna eleyerek ekleyin.
Pasta tabanı
pandispanya hamurunu tahta bir kaşık veya mutfak spatulası ise geniş açılarla
ve hamuru söndürmemeye dikkat ederek yavaşça karıştırın.
26 veya
28 cm. `lik kilitli pasta kalıbının tabanına yanmaz kağıt döşeyin, kalıbın yanlarını
yağlamayın.
Pasta tabanı
pandispanya hamurunu kalıba döşeyin, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık
20 - 30 dakika kadar pişirin.
Pasta tabanı
hamurunu yavaş olarak soğuması için uzun bir süre dinlendirin.
2. Mango Krema
6 adet
yaprak jelatini yumuşayabilmesi için soğuk su bulunan bir kabin içinde
bekletin.
250 gr.
tereyağı / margarini küp seklinde kesin, daha sonra kullanılmak üzere bekletin.
1 adet
mangoyu temizleyin , kabuklarını soyup rendeleyin, rendelenmiş mangoyu 1 çay kaşığı limon suyu ile harmanlayın, ince bir süzgeç
veya tülbent ile yaklaşık 50 - 100 ml. mango suyunu ayırın, rendelenmiş mangoları
blenderde püre haline getirip, tekrar kullanılmak üzere bekletin.
Metal
ve temiz bir kaba 5 adet yumurta, ince toz seker,1 fiske tuz, 1 paket vanilya şekeri, 50 - 100 ml. mango suyu, 4 - 5 damla rum aroması
ekleyin.
Derin
bir tencereyi üçte biri olacak şekilde su ile doldurup ocakta kaynamayacak şekilde
ısıtın.
Yumurtalı
şekerli ve mango suyu ilave edilen metal kabı sıcak su bulunan tencerenin
üzerinde çırpıcının düşük devri ile veya el çırpıcısı ile yaklaşık 30 dakika köpürene , kabarana ve sertleşip
krema halini alana kadar çırpın.
* Mango
krema çırpma işlemi esnasında
tenceredeki suyun kaynamaması gerekmektedir.
Çırpılmış
sıcak kremanın içerisinde jelatinleri, ve küp seklinde daha önceden kesilmiş tereyağı
/ margarini yavaş yavaş ekleyerek çırpma işlemine devam ederek eritin.
Mango kremayı
sıcak tencerenin üzerinden alıp , labne peyniri ve daha önceden püre haline
getirilen mangoları ekleyin, el blendere ile kısa bir süre mango kremayı karıştırın.
İnce
telli, geniş bir mutfak süzgeci kullanarak hazırlanan mango kremayı geniş bir
kaba tekrar pürüzsüz bir krema olacak şekilde eleyin.
*Süzgeçte
yaprak jelatin vb. kalması durumunda küçük bir kapta jelatini eritip süzülmüş
kremaya tekrar süzerek ilave ediniz.
250 gr.
sıvı kremayı , 2 yemek kaşığı elenmiş pudra sekeri ve 1 paket vanilya şekeri
ile çırpıcının yüksek devri ile sertleşene kadar çırpın.
*Sıvı
krema yerine hazır krem şanti kullanılabilir.
Hazırlanan
jelatinli labneli mango kremayı çırpılmış
krema veya krem şanti ile yavaş hareketlerle birbirinin içerisine tam geçmeyecek
şekilde karıştırın.
3. Soğuyan
ve dinlenen yas pasta pandispanya keki eşit
bir şekilde yataydan ikiye ayırın.
Sert
kakaolu beyaz kremalı bisküvileri blender vb. yardımı ile toz haline getirin.
Pasta tabanını
pasta çemberinin içerişine yerleştirin.
Pasta tabanının
üzerine toz haline getirilmiş bisküvilerin yarısını serpiştirin.
Bisküvilerin
üzerini mango kremanın üçte ikisi ile kaplayın.
Mango kremanın
üzerine bir miktar daha kakaolu bisküvi serpiştirin, pasta tabanının diğer yarısı
ile mango kremanın üzerini örtün.
Üst
pasta tabanı üzerine artan mango kremayı döşeyip , tekrar bisküvi tozu ile
süsleyin.
Mango kremalı
pastayı en az 12 saat buzdolabında sertleşmesi için dinlendirin.
Hazırlanan
mango kremalı pastanın yanlarını ve üzerini seker hamuru vb. ile şekiller
keserek kapatın, pastanın üzerine pralin vb. çikolatalar ile süsleyin.
100 gr.
mango sosunu veya suyunu, 1 - 2 adet suda yumuşatılıp eritilmiş yaprak
jelatinle karıştırıp Mango Kremalı Yaş Pastanın
üzerine serpiştirip süsleyin.
Afiyet
olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com