Çilekli Brownie
Malzemeler:
- 3 adet yumurta (M)
- 200 gr. toz şeker
- 1 adet dogal vanilya çubuğu özü
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao tozu
- 180 - 200 gr. elenmiş un
- 200 gr. çikolata kuvertür
- 120 gr. tereyağı / margarin
- 5 yemek kaşığı sıvı krema
- 3 - 4 damla rum aroma (isteğe bağlı)
Süslemek için:
- 500 - 600 gr. taze çilek
- Krema vb.
Hazırlanışı:
1. Cam vb. derin bir kapta çikolata,
tereyağı / margarin, 5 yemek kaşığı sıvı kremayı , sıcak su bulunan bir
tencerenin üzerinde benmari usulü eritin.
İsteğe bağlı olarak erimiş tereyağlı /
margarinli çikoltaya rum vb. aroma ekleyin.
2. Derin bir kapta 3 adet yumurtayı, 200 gr. toz şeker, 1 adet
doğal vanilya çubuğu özü ve 1 yemek kaşığı tarçın ile çırpıcının yüksek
devrinde köpürene ve koyu kıvamda bir krema halini alana kadar yaklaşık 10 - 15
dakika çırpın.
3. Çırpılan şekerli yumurtalı kremaya
eritilmiş yağlı çikolatayı yavaş yavaş ekleyip tahta bir kaşıkla brownie hamuru
malzemelerini karıştırın.
1 yemek kaşığı kakao tozunu brownie
hamuruna ekleyin karıştırma işlemine kısa bir süre daha devam edin.
180 - 200 gr. unu , kabartma tozu ile
harmanlayarak brownie hamuruna eleyin, tahta bir kaşık veya mutfak spatulası
ile hamuru, malzemeler birbirinin içine geçene dek yavaş hareketlerle pürüzsüz
bir şekilde hamuru karıştırın.
4. Çilekli Brownie kavanozlarını yağlayın.
Çilekleri temizleyip uzunlamasına ince olarak
dilimleyin.
Çilekli Brownie kavanozlarının yan
yüzeyine dilimlenmiş çilekleri yerleştirin.
Çilekli Brownie hamurunu çileklerle
döşenmiş kavanozlara paylaştırın.
* Çilekli Brownie hamuru isteğe bağlı
olarak kilitli kek pasta kalıbında da hazırlanılabilir,
kilitli pasta kalıbı kullanılması durumunda çilekleri
hamurun içine döşeyiniz.
5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında
Çilekli Brownie `yi yaklaşık 30 - 40 dakika pişirin.
Çilekli Brownie `yi çırpılmış krema ve
çileklerle süsleyerek servise sunun.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com