Malzemeler:
- 500 - 600 gr. Havuç
- 500 - 600 gr. toz şeker
- 1 adet vanilya şekeri
- Yarim adet yeşil limon
- Bıçağın ucu ile tarçın
- 3 adet Portakal
- 1 çay kaşığı portakal kabuğu (ince rende)
Hazırlanışı:
Havuçları temizleyip ince olarak dilimleyin,
iki üç tatlı kaşığı yeşil limon suyu ile dilimlenmiş havuçları limonlayın.
Portakalların suyunu çıkarın.
Derin bir tencerede limonlu
havuçlar, portakal suyu, toz şeker ve vanilya şekerini kısık ateşte havuçlar
yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika kaynatın.
*Portakallı Havuç Reçelini pişirirken tencerede oluşan köpükleri ince
bir mutfak süzgeci ile alınız.
Bir bıçak ucu kadar tarçını portakallı
havuç reçeline ekleyip karıştırın.
El blenderi ile havuçları püre
haline getirin.
İnce bir mutfak süzdeci ile püre
haline getirilen portakallı havuçları tekrar el ile süzgeçten geçirin.
Pürüzsüz hale getirilen Portakallı
Havuç reçelini 10 - 15 dakika kadar daha kısık ateşte uygun kıvama gelene dek
kaynatın.
1 çay kaşığı kadar (ince rende ) portakal
kabuğu rendesi ve 1 çay kaşığı yeşil limon suyunu ekleyip soğuması için
Portakallı Havuç Reçelini dinlendirin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com