Fındıklı Kek
Malzemeler:
- 3 adet yumurta (L)
- 125 - 130 gr. tereyağı margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 fiske tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 - 1,5 su bardağı elenmiş un
- 1 su bardağı fındık tozu
- Yarım su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı mısır nişastası
Süslemek için:
- Yarım adet limon suyu
- Yarım paket pudra şekeri
- Kırık fındık parçaları / fındık tozu vb.
Hazırlanışı:
Küçük bir tencerede, tereyağı / margarin ve fındık
tozunu tereyağı / margarin eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak, orta
ateşte ısıtın, soğuması için bekletin.
Derin bir kapta 3 adet yumurta, 1 fiske tuz, vanilya şekeri
ve 1 su bardağı ( yaklaşık 200 gr. ) toz şekeri çırpıcının yüksek devri ile şekerler
eriyene ve açık renkte koyu bir krema halini alana kadar yaklaşık 15 - 20 dakika çırpın.
Krema halinde çırpılan şekerli yumurtalara , yarım su bardağı
süt, önce 1 su bardağı elenmiş un, 1 paket kabartma tozu ve 6 yemek kaşığı mısır
nişastasını ekleyip tahta bir kaşıkla veya mutfak spatulası ile fındıklı kek
hamurunu malzemeler birbirinin içerisine karışana kadar karıştırın.
Fındıklı Kek hamuruna daha önceden eritilen fındık
tozu ile eritilen tereyağı margarini karıştırın, yarim su bardağı kadar unu
hamura ekleyip fındıklı kek hamurunu tekrar karıştırın.
* Unun kalitesine göre son olarak yarım su bardağı un miktarını
daha az veya daha çok eklemeniz gerekebilir.
26 cm` lik kilitli kek kalıbının tabanını ve yanlarını
yağlayın, kilitli kek kalıbını fındık tozu ile kaplayın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında fındıklı keki yaklaşık
30 - 40 dakika pişirin.
Fındıklı Keki soğuması için yaklaşık 1 saat dinlendirip kalıptan çıkarın.
Süslemek için yarım adet limon suyunu yaklaşık yarım
paket pudra şekeri ile karıştırarak şekerli bir sos hazırlayın, pudra şekerli
sosun pürüzsüz olabilmesi için ince bir süzgeçle iki defa eleyerek hazırlayın,
limon tadının ağır geldiği düşünülüyorsa pudra şekerli sos su ile hazırlanılabilir.
Soğuyan ve dinlenen Fındıklı Kekin üzerini limonlu sos
ile kaplayıp kırılmış fındık parçaları veya fındık sosu ile süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com