Çikolata
Kaplı Muzlu Lokma
Malzemeler:
- 1, 5 - 2 çay bardağı su (150 ml.)
- 1 adet yumurta sarısı ( L)
- 1 adet yumurta beyazı
- 2 - 3 kaşık toz şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 fiske tuz
- Yarım paket kuru toz maya / 3 - 4 gr.
- 3 - 5 yemek kaşığı un
- 4 - 6 adet muz
- 7 - 8 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
- 200 gr. bitter / sütlü çikolata kuvertür
- Muzlu lokmaları kızartmak icin sıvı yağ
Hazırlanışı:
Yumurta beyazını , 1 fiske tuz, 1 adet vanilya şekeri
ile çırpıcının yüksek devri ile vanilya şekeri eriyene ve kar halini alana dek
çırpın, dinlenmesi için buzdolabında bekletin.
Derin bir kapta 1 - 1, 5 çay bardağı su, 1 fiske tuz, 1 adet yumurta
sarısı, 1 - 1, 5 yemek kaşığı toz şekeri
çırpıcının orta devri ile pürüzsüz akıcı bir krema elde edene kadar kısa bir
süre çırpın.
Küçük bir çay bardağında yarım çay bardağı ılik su, 1
yemek kasigi kadar toz şeker ile toz
mayayi karıştırarak şekerleri ve mayayı eritin.
Eriyen şekerli mayayı ve önce 3 yemek kaşığı kadar
unu da daha önceden çırpılan şekerli yumurtalı kremaya ekleyip çırpıcının hamur
karıştırma uçlarıyla pürüzsüz bir lokma hamuru hazırlayın.
Unun kalitesi veya yumurtanın büyüklüğüne göre hamurun
fazla akıcı olduğu düşünüyorsa 1 - 2 yemek kaşığı kadar elenmiş un ilave edin.
Daha önceden çırpılan kar halindeki yumurta aklarını
da lokma hamuruna ekleyip tahta bir kaşık vb. ile hamuru tekrar karıştırın.
* Hamur kıvamının muzların üzerini kaplayıp akmayacak
şekilde olmasına özen gösteriniz.
Muzları dilimleyin. Muzların kızartma islemi
sırasında bekleme aşamasında kararmamasi için tek tek dilimlenmesi önerilir.
Derin bir tavada, bol yağda lokma hamuruyla kaplanmış muzlu
lokmaları altın sarısı renginde kızartın.
Geniş bir servis tabağına hindistan cevizi rendesi
döşeyin.
Kızartılan Muzlu Lokmaları hindistan cevizi rendesi
bulunan servis tabağında hindistan cevizi rendesi ile kaplayın.
200 gr. bitter
/ sütlü blok çikolata kuvertürü benmari usulü eritin, muzlu lokmaları çikolata
ile kaplayın.
Çikolatalı Muzlu Lokmaları tekrar hindisan cevizi
rendesi , çikolatalı mısır gevreği tozu
( çikolatalı corn-flakes tozu) vb. ile kaplayın.
* 2 günden daha fazla sürede bekletilen muzlu lokmaların
tadında değişiklik olabileceğinden Çikolatalı Muzlu Lokmaların kısa sürede
tüketilmesi önerilir.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com