Yaban Mersinli Gül Milföy
Malzemeler
- 10 - 12 adet Milföy Hamuru
- 2 - 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 küçük kase yaban mersini ( dondurulmuş veya taze)
- Yarım paket pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 - 2 yemek kaşığı sıcak su
Hazırlanışı:
Çalışma tezgahında Milföy Hamurunu yaklaşık 45cm x 29
cm ölçüsünde dikdörtgen şeklinde açınız.
Uzun , temiz bir cetvel yardımı ile 1 cm genişliğinde ince
uzun şeritler kesin.
Hazırlanan uzun şerit şeklindeki milföyleri 2 - 3
yemek kaşığı mısır nişastası ile harmanlayın.
İki adet şeridi
oklavanın ucuna seyrek bir şekilde gül şekli vererek sarın.
Fırın tepsisine yanmaz bir kağıt döşeyip hazırlanan gül şeklindeki milföyleri tepsiye
aralıklar bırakarak dizin.
* Tepsiye dizme işlemi sırasında şeritlerin uçları alt
tabanı kapatın.
Milföy güllerin orta bölümüne yaban mersinleri yerleştirin
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında Gül Milföyleri pişirip ılıması için
dinlendirin.
Yaklaşık yarım paket pudra şekeri, tarçın, 1 - 2 yemek kaşığı
sıcak su ve 1 yemek kaşığı yaban mersini
ile sos hazırlayın.
Hazırlanan sosu ince bır süzgeçten geçirin.
Yaban Mersinli Gül Milföylerin üzerini istenilen şekilde, az miktarda sos
ile kaplayın.
Afiyet olsun, kolay gelsin.
PastalarTatlilar.com