Çikolatalı
Ahududu Kek
Malzemeler :
- 200 gr. tereyağı / oda sıcaklığında
- 4 adet yumurta
- 180 gr. tozşeker
- 1 fiske tuz
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 adet doğal vanilya çubuğu özü
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 3 çay kaşığı kabartma tozu
- 6 - 7 kücük Türk kahve fincanı mısır nişastası
- 1 küçük Türk kahve fincanı tepeleme un
- 1 küçük kase ahududu (taze veya dondurulmuş)
Süslemek
için:
- 150 - 200 gr. bitter / sütlü blok çikolata kuvertür
- Ahududu meyveler
- Taze nane yaprakları
- Yenilebilir gümüş toz sim boya
Hazırlanışı:
Derin
bir kapta tereyağı, 1 fiske tuz, 1 paket vanilya şekeri ve toz şekeri,
hindistan cevizi rendesi ve doğal
vanilya çubuğu özünü çırpıcının yüksek devri ile şekerler eriyene ve krema
halini alana kadar yaklaşık 4 - 5 dakika
çırpın.
1 adet
yumurtayı kek hamuruna ekleyin ve çırpma
işlemini yaklaşık 3 - 4 dakika kadar daha sürdürün.
1 küçük
Türk fincanı mısır nişastasını kek hamuruna ekleyip karıştırma işlemine devam
edin.
Artan
yumurtaları ve mısır nişastasını 1 adet yumurta ve 1 küçük Türk fincanı mısır
nişastası olmak üzere sırasıyla kek hamuruna ekleyip malzemeler bitene dek
çırpma işlemine eklenen her yumurta ve mısır nişastası için 3 - 4 dakika devam
edin.
Limon
kabuğu rendesi, kabartma tozu, 1 çay kaşığı limon suyu ve geriye kalan mısır nişastası ve elenmiş unu
ekleyip bir mutfak spatulası ile Ahududu Kek hamurunu pürüzsüz bir kıvama
gelene dek karıştırın.
Kelepçeli
bir kek kalıbının tabanına yanmaz kağıt döşeyin, kalıbın yan yüzeyini yağlayıp
unlayın.
Kek
hamurunu tepsiye döşeyin, ahududu meyveleri kek hamurunun üzerine serpiştirin.
Önceden
ısıtılmış 180 derecelik fırında Ahududu Keki yaklaşık 50 dakika pişirin.
Ahududu
Keki piştikten sonra 1 saat kadar fırının içerisinde soğuması için dinlendirin.
150 -
200 gr. bitter veya sütlü blok çikolatayı sıcak su bulunan bir tencerenin
üzerinde benmari usulü eritin.
Soğuyan
Ahududu Kekin üzerini erimiş çikolata, yenilebilir gümüş toz sim boya ve taze
Ahududu meyveleri ve taze nane yaprakları ile süsleyin.
Afiyet
olsun, kolay gelsin.
PastalarTatlilar.com