Elma Şekeri
Malzemeler:
- 8 - 10 adet elma (organik)
- 750 gr. toz şeker
- 180 ml. - 200 ml. su
- 1 - 1, 5 yemek kaşığı bal
- 1 - 2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası (sıvı veya toz)
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Tahta çöp şiş
Hazirlanisi:
* Parlaklığı
sağlamak amacıyla elmaların üzerini kaplayan parafin maddesi nedeniyle elmalar
uzun süre suda bekletilse dahi elma şekeri hazırlamak mümkün olamayacaktır. Hazırlanan elma şekeri şurubu elmaların
üzerinden akacaktır. Bu nedenle Elma şekeri hazırlarken seçilecek elmaların organik Elma olmasına veya parafin
maddesi ile kaplanmamış olmasına özen gösteriniz.
*Elma şekeri
şurubu hazırlarken mutlaka temiz bir eldiven kullanınız.
*Elma şekeri
şurubunun aşırı kaynak olması nedeniyle elmaların şurup ile kaplanma aşamasında
dikkat ediniz.
Derin
bir tencerede elmaların üzerini kaplayacak kadar sirkeli soğuk suda elmaları
yarım saat kadar bekletiniz.
Elmaları
durulayıp , bir mutfak peçetesi ile kurulayın.
Tahta çöp
şişleri elma sapından başlayarak elma orta kısma kadar saplayın.
Geniş
bir fırın tepsisine yanmaz kağıt döşeyin, elmaları tepsiye dizin.
Derin
orta büyüklükte bir tencereye şeker, bal 1 - 2 tatlı kaşığı limon suyu ve soğuk
suyu ilave edip orta hararetli bir ısıda elma şekeri şurubunu tahta bir kaşıkla
karıştırarak kaynatın.
Elma şekeri şurubu kaynama aşamasından itibaren (yaklaşık 150 derece) yaklaşık 10 - 20 dakika kadar kaynatıp kırmızı gıda boyasını
ekleyin. Ocağın altını kısın.
Elmaları
Elma şurubuna batırarak kırmızı elma şekeri şurubu ile kaplayın.
* Gıda boyası
ölçüsü 1 - 2 çay kaşığı olarak verilmiştir . İsteğe bağlı olarak ölçüyü
azaltabilir veya fazlalaştırılabilir.
Afiyet
olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com