Ahududu Tiramisu Pasta
Malzemeler:
* Ahududu Tiramisu Pasta,
kilitli kek kalıbı - 18, 5 cm. ile hazırlanmıştır.
Verilen malzemeler ile
24.cm lik kek kalıbında da pasta hazırlanılabilir. Büyük kilitli kek kalıbı
kullanılması durumunda kedidili bisküvi sayısını arttırınız.
Taban Hamuru:
- 18 - 20 adet kedidili bisküvi
- 1, 5 yemek kaşığı tereyağı / margarin
- 1 - 3 yemek kaşığı espresso filtre kahve
Yan
yüzey :
- 18 - 20 adet kedidili bisküvi
Ahududu Tiramisu Krema:
- 3 adet yumurta sarısı (M)
- 3 adet yumurta beyazı (M)
- 5 küçük Türk kahvesi fincanı tozşeker
- 250 gr. mascarpone
- 350 - 400 gr. sıvı krema
- 1 büyük fincan espresso filtre kahve
- 1 paket vanilyalı puding tozu
- 1 - 2 paket vanilya şekeri
- 1 fiske tuz
- 4 - 5 damla rum aroma (isteğe bağlı )
- 4 adet kırmızı yaprak jelatin
- 1 büyük kase dondurulmuş Ahududu / Frambuaz
- 5 - 10 adet kedidili bisküvi
Süslemek için:
- 1 - 2 yemek kaşığı kakao
- Taze ahududu / Frambuaz
- Tahta çöp şiş 25 cm.
Hazırlanışı:
1. Ön hazırlık
Espresso filtre kahve hazırlayın, kahveyi geniş bir
kaseye aktarın, soğuması için bekletin.
Dondurulmuş, 1 büyük kase ahududu / Frambuaz
meyvelerini temiz bir torbada kırma
yöntemiyle ufalayın / parçalayın.
Çalışma tezgahında yan yüzeyler için kullanılacak olan
kedidili bisküvilerini ucundan yaklaşık 1, 5 - 2 cm keserek kısaltın.
2. Taban Hamuru:
18 - 20 adet kedidili bisküvileri temiz bir torbadan kırma
yöntemiyle toz haline getirin, geniş bir kaba alın.
1 - 1, 5 yemek kaşığı tereyağı / margarini kaynatmadan
eritip ılıması için bekletin.
Toz kedili bisküvilerini eritilmiş tereyağı / margarin
ile ıslatıp , karıştırın.
Kilitli kek kalıbının tabanına yanmaz kağıt vb. yerleştirin.
Islanmış toz kedidili bisküvilerin yaklaşık üçte
ikisini veya kullanılan kalıba göre tamamını tabana el ile bastırarak yayın.
Taban hamuruna 1 - 3 yemek kaşığı kadar soğutulmuş espresso
filtre kahve serpiştirin.
Daha önceden yan yüzeyler için kısaltılmış olan kedidili
bisküvilerini çeper seklinde kalıbın yanlarına aralık bırakmadan dizin.
3. Ahududu Tiramisu Krema
Derin bir kapta, yumurta sarıları, 3 küçük Türk
kahvesi fincanı tozşeker ve 1 paket vanilya şekerini sıcak su bulunan bir
tencerenin üzerinde benmari usulü şekerler
eriyene ve krema halini alana dek çırpıcının hızlı devri ile çırpın.
Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını , 1 fiske tuz ve 1 küçük
Türk kahvesi fincanı tozşeker ile çırpıcının yüksek devri ile sekerler eriyene
ve kar halini alana dek çırpın.
Ayrı geniş bir kapta sıvı kremayı , 1 küçük Türk
kahvesi fincanı tozşeker , 1 paket vanilya sekeri ile çırpıcının yüksek devri
ile sertleşene kadar çırpın, çırpılmış kremaya 1 paket vanilyalı puding tozu
ekleyip mutfak spatulası ile kremayı karıştırın.
Puding tozu ile hazırlanan sıvı kremaya daha önceden çırpılan
yumurta sarısı ile hazırlanmış kremayı ,
250 gr. mascarpone ve kırılmış / ufalanmış dondurulmuş ahududuları ekleyin, kremayı
kısa bir süre mutfak spatulası ile karıştırın.
4 adet kırmızı yaprak jelatini yumuşayabilmesi için soğuk
su bulunan bir kabın içerisinde bekletin.
Eriyen jelatinlerin suyunu elinizle sıkın.
Küçük bir tencerede kısık ateşte kısa bir süre
jelatinleri eritin, 1 - 2 kaşık hazırlanan kremadan ekleyerek eriyen jelatinleri
tekrar karıştırıp mascarpone Tiramisu
kremaya ekleyip kremayı karıştırın.
İsteğe bağlı olarak kremaya rum aroma vb. ilave
edilebilir.
Ahududu Tiramisu Kremaya son olarak daha önce kar
halinde çırpılan yumurta beyazlarını
ekleyip tekrar Ahududu Tiramisu Kremayı mutfak spatulası ile karıştırın.
4. Ahududu Tiramisu Pasta
Artan kedidili bisküvilerine bir miktar daha ekleme
yaparak tekrar ufalayın, toz haline
getirin, soğutulmuş espresso kahve ile ıslatın.
Taban hamuru ve yan bisküvi çerçeve ile hazırlanan
kilitli kek kalıbının tabanına bir kat krema döşeyin.
Kremanın üzerine istenilen miktarda kahve ile ıslatılmış
kedidili bisküvileri yayın.
Aynı işlemi krema ve kedidili bisküviler pasta çemberinin
tamamını kaplayacak şekilde tekrarlayın.
Ahudu Pastanın üzerini kakao tozu ve tahta çöp şişe geçirilmiş
taze ahududu / Frambuaz meyveleri ile süsleyin.
PastalarTatlilar.com