Böğürtlenli
Cheesecake
Malzemeler:
Cheesecake Taban Hamuru :
- 250 –
280 gr. elenmiş un
- 130 gr. tereyağı /margarin
- 1,5 çay bardağı ince toz şeker
- 1 yumurta (M)
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 fiske tuz
- Yarım limon kabuğu rendesi
Cheesecake Dolgu Malzemeleri :
- ½ litre süt
- 1 – 1,5 çay bardağı ince irmik
- 2 paket vanilya şekeri
- 1 limon kabuğu rendesi
- 750 gr. Labne peynir veya süzme yogurt
- 4 adet yumurta (M)
- 1 paket pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı ince toz şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Süslemek için:
- 250 gr. Böğürtlen
- Pudra şekeri
Hazırlanışı:
1. Derin bir kapta unu eleyin, tereyağını küçük küp şeklinde doğrayın.
İnce toz şeker,
1 adet yumurta, bir fiske tuz, vanilya şekeri ve limon kabugu rendesini ilave
edip elinizle kulak memesi yumusaklığında pürüzsüz bir Cheesecake taban hamuru yoğurun.
Hamuru temiz
bir torbaya koyup dinlenmesi için 30 dakika buzdolabında bekletin.
2. Yarım litre sütü pişirin.
1 -1,5 çay
bardağı irmik, 1 paket vanilya şekerini ve 1 yemek kaşığı ince toz şekeri pişen süte yavaş yavaş ekleyip kısık
ateşte sürekli karıştırarak irmik lapasi şeklinde bir muhallebi hazırlayın.
Pişen
irmikli muhallebiye yarım limon kabuğu
rendesi ilave edip soğuması için dinlendirin.
3. Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın.
4 adet
yumurta beyazını , 1 fiske tuz ile çırpıcı ile yüksek devirde yumurta beyazları
kar halini alana kadar çırpın.Dinlenmesi için 10 dakika buzdolabında bekletin.
Derin bir kapta 750 gr. Labne peyniri veya
katı süzme yoğurdu, daha önceden pişirilen irmikli muhallebiyi, 1 paket pudra şekerini, 4 adet yumurta
sarısını , 1 paket vanilya şekeri, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1 yemek kaşığı ince toz
şekeri çırpıcının orta devrinde yaklaşık 7-8 dakika kadar çırpın.
Chesecake dolgu kremasına yumurta aklarını
ilave edin, karışımı tahta bir kaşıkla yavaş yavaş karıştırın.
Chesecake dolgu malzemesini dinlenmesi için
10 dakika buzdolabında bekletin.
5. Kilitli bir kek kalıbının (26 veya 28 cm çapında) tabanına
yanmaz kağıt döşeyin.
Kalıbın yanlarını yağlayıp unlayın.
Cheesecake taban hamurunu bir miktar un
yardımı ile açın, kalıbın yanları da dahil olmak üzere hamuru kalıba çanak
şeklinde döşeyin.
Kilitli kalıba döşenen cheesecake taban
hamurunun üzerini tekrar yanmaz kağıtla döşeyin. Yanmaz kağıdın üzerine ağırlık
yerleştirin. (kuru baklagiller; kuru fasülye veya kuru bezelye vb.)
Taban hamurunu önceden ısıtılmış 200
derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Pişen cheesecake taban hamurunun üzerinden
ağırlıkları ve yanmaz kağıdı ayırıp, soğumasi için dinlendirin.
6. Kilitli kek kalıbında önceden pişen taban hamuruna Chesecake dolgu
kremasını döşeyin.
Yıkanmış ve temizlenmiş bögürtlenler ile
üzerini süsleyin.
*İsteğe bağlı olarak, böğürtlenleri taban
hamurunun üzerine döşeyip daha sonra cheesecake dolgu malzemesi ilave
edilebilir veya böğürtlenler cheesecake dolgu malzemesi ile karıştırılıp taban
hamurunun üzerine döşenebilir.
Böğürtlenli Cheesecake`i önceden ısıtılmış
200 derecelik fırında tekrar yaklaşık 1 saat , bögürtlenli cheesecake`in üzeri
kızarana kadar pişirin.
*Pişme sırasında fırının kapağını açmamaya
özen gösterin.
*Fırında Böğürtlenli Cheesecake piştikten
sonra ılıyana kadar fırının kapağı yarım açık şekilde fırında dinlendirin.
Böğürtlenli Cheesecake`i pudra şekeri ile süsleyin.
Onu bunu bilmem anlamam !
Seni kendime sakladım.
İyiyiyim, iyiyim !
Biraz Böğürtlenli Cheesecake`ten hoşlanıyorum
, o kadar!
„ Fırında Böğürtlenli Cheesecake “
Damak tadının
farkında olanlar ve damak çatlatan tarif
arayanlar için enfes !
Afiyet olsun,
kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com