Malzemeler:
- Yarım Kilo Vişne
- 4 yumurta (M)
- 3 yemek kaşığı ince toz şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 fiske tuz
- 1,5 çay bardağı süt
- Yarım su bardağı elenmiş un
- 1 yemek kaşığı patates unu (Üzerindeki tepeyi alınız)
- Pudra şekeri
- Vanilya veya vişneli dondurma
Vişneleri yıkayın, çekirdeklerini çıkartıp ortadan
ikiye bölün.
Derin bir kapta 4 yumurta, ince toz şeker, vanilya şekeri
ve 1 fiske tuzu çırpıcı ile yüksek devirde şekerler eriyene ve yumurtalar krema
halini alana kadar yaklaşık 8 dakika çırpın.
Süt, elenmiş un ve patates ununu ilave edip tahta
kaşıkla hafif karıştırın.
Temmuzda Omlete kirazları ilave edin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında “Temmuzda Kirazlı
Omletin” üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Üzerini pudra şekeri veya dondurma ile süsleyip ılık
ılık servise sunun.
Gülecek, konuşacak ve Kirazlı Omlet yiyeceksin…
Beni düşüneceksin
Temmuzun Ortasında
Kim bilir ?
Kirazlı Omlete
Belki….
Sen de aşık olacaksın !
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com