Kırmızı Erikli
Sabayon
Malzemeler:
Malzemeler:
Sabayon:
- 3
yumurta sarısı
- 1 çay
bardağı ince toz şeker
- 1 adet
vanilya şekeri / vanilya çubuğu
- 1
tutam tarçın
- Yarım
limon kabuğu rendesi
- 3 damla
limon aroma
Karamelize Erikli
Krema:
- 10-12
adet iri kırmızı erik
- 3- 4 yemek
kaşığı ince toz şeker
- 1 tutam tarçın
- 200
gr. sıvı krema
- 1
paket krema sertleştirici
- 1
yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:
1. Erikleri yıkayın,
çekirdeklerini çıkartıp ince dilimleyin.
Dilimlenmiş erikleri 3 -4 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tutam tarçın ile orta
dereceli bir ateşte karamelize edin.
Karamelize edilen ve pişen erikleri blender yardımı ile sos - püre haline gelene kadar ezin.
Karamelize edilen ve pişen erikleri blender yardımı ile sos - püre haline gelene kadar ezin.
2. 200 gr. sıvı
kremayı , 1 paket krema sertleştiricisi ve 1 yemek kaşığı pudra şekeri ile
çırpın.
3. Derin bir
tencereye 1/3 olacak şekilde su doldurup , suyu orta ateşte ısıtın.
Cam bir kabın içerisinde 3 adet yumurta ,1 çay bardağı toz şeker, limon
kabuğu rendesi , 1 paket vanilya şekeri veya doğal vanilya özünü, ısınan suyun
üzerinde çırpıcı ile yüksek devirde köpürene kadar çırpın.
*Sıcak suyun üzerine oturtulan yumurta ve şekerle dolu cam kabın
tenceredeki su ile temas etmemesi gerekir.
Köpüren sabayonu ocaktan alıp tekrar 15 dakika kadar daha soğuk bir ortamda
çırpma işlemine devam edin.
Sabayona tarçın ve limon aromayı ekleyin.
4. Tatlı
servis bardaklarını veya kaseleri bir
kaşık sabayon, bir kaşık krema ve bir kaşık karamelize erik sos olarak veya tüm
malzemeleri tekrar çırpıp pembe bir Sabayon olarak hazırlayın.
Bon apetito!
Bon
appétit !
Afiyet olsun !
* Sabayon: Fransız ve İtalyan mutfağının en ünlü
tatlılarından Sabayon, sadece köpüklü krema olarak değil çeşitli yemeklerin,
meyve salatalarının vb. yanında sos olarakta kullanılabilir. Yumurta sarıları
sıcak suyun üzerinde uzun süre çırpılarak hazırlanır. Çeşitli aromalar ile
(limon suyu, marsala –İtalyan tatlı şarap, tarçın vb.) tatlandırılır.
PastalarTatlilar.com
PastalarTatlilar.com