Ayvalı Muska
Tatlısı
Malzemeler:
- 4 adet
hazır yufka
- 1 adet
iri ayva
- Çeyrek limon suyu
- 3 - 4 yemek kaşığı ince toz
şeker
- 60 .70 gr. tereyağı
- 1
paket vanilya şekeri
- 1 -2
tutam tarçın
- 100
gr. ceviz içi
- 1 yemek
kaşığı kavrulmuş fındık tozu
Kızartmak için:
- Ayçiçek
yağı
Şerbet:
- 2 su
bardağı su
- 2 su
bardağı ince toz şeker
Süslemek için:
- Kavrulmuş
fındık tozu vb.
- Kaymak,
dondurma vb.
Hazırlanışı:
1. Küçük bir
tencerede 2 su bardağı su ve 2 su bardağı ince toz şekeri kaynatarak ayvalı
muska tatlısının şerbetini hazırlayın.
Şerbeti soğuması için dinlendirin.
2. Ayvayı
temizleyip kabuklarını soyun.
Kabukları soyulmuş ayvayı çeyrek limon suyu ile ovuşturup rendenin iri tarafıyla
rendeleyin.
Rendelenmiş ayvaları , 1 paket vanilya şekeri , 3 – 4 yemek kaşığı ince toz
şeker ile harmanlayın
Küçük bir tencerede önce tereyağını eritin, şekerli rendelenmiş ayvaları suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin ve 1 tutam tarçın ilave edin.
Küçük bir tencerede önce tereyağını eritin, şekerli rendelenmiş ayvaları suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin ve 1 tutam tarçın ilave edin.
Ceviz içini , 1 tutam tarçın, 1 yemek kaşığı kavrulmuş fındık tozu ile
harmanlayın.
Harmanlanan tarçınlı ceviz içi ve fındık tozunu pişen ayvalara karıştırıp
kısa bir süre harcı karıştırın ve ılıması için kısa bir süre dinlendirin.
3. Çalışma
tezgahına yufkaları üst üste yayın. Yaklaşık 7 - 7,5 cm genişliğinde şeritler
kesin.
Yufka şeritlerin ucuna 1 -1, 5 tatlı kaşığı kadar ayvalı cevizli harcı
yerleştirip yufka şeriti üçgen / muska şeklinde sarın.
* Yufkaların kurumaması ve şeritlerin kolay sarılabilmesi için şekerli su
serperek ıslatmanız önerilir.
4. Derin bir tava
veya tencerede bol kızgin yağda ayvalı muska tatlısını kızartıp daha önceden
hazırlanan soğuk şerbette kısa bir süre bekletin ve ayvalı muska tatlısını şerbetten
çıkartın.
Ayvalı muska tatlısını kavrulmuş fındık veya ceviz içi , kaymak , dondurma
vb. ile süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com