Lezzeti Keşkül Cheesecake
Malzemeler:
- 6 adet
yumurta (M)
- 1
yemek kaşığı tereyağı /margarin
- 2 çay bardağı ince toz şeker
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 paket vanilya şekeri
- 1 fiske tuz
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 500 gr. labne peyniri
- 1 çay bardağı ince irmik
- 1,5 - 2 çay bardağı hazır paket keşkül
- 1 çay bardağı mavi haşhaş / isteğe bağlı
Süslemek için:
- Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın.
Yumurta beyazlarını, 1 fiske tuz,1 paket vanilya
şekeri ve 1 yemek kaşığı pudra şekeri ile çırpıcının yüksek devri ile sertleşip
kar halini alana kadar çırpıp daha sonra kullanmak üzere bekletin.
Tereyağı / margarini eritin soğuması için kısa bir
süre bekletin.
Derin bir kapta yumurta sarıları, eritilmiş tereyağı,
1 paket vanilya şekeri ve iki çay bardağı ince toz şekeri çırpıcının yüksek
devri ile açık renkli pürüzsüz bir krema halini alana kadar yaklaşık 7-8 dakika
çırpın.
* Limonu sıcak su ile yıkayıp, yarım limon kabuğunu
rendeleyiniz.
Çırpılarak krema halini alan şekerli yumurta sarılarına
limon kabuğu rendesini, labne peyniri, irmik ve keşkül tozunu da ilave edip
tahta bir kaşık veya hamur karıştırma spatulası ile Lezzeti Keşkül Cheesecake hamurunu
malzemeler birbirinin içine geçene kadar karıştırın.
Daha önceden kar halinde çırpılmış yumurta beyazlarını
ve mavi haşhaş tohumlarını da Lezzeti Keşkül Cheesecake hamuruna ilave edip tekrar
yavaş hareketlerle hamuru karıştırın.
26 veya 28 cm`lik bir kek kalıbının tabanına yanmaz
kağıt döşeyin, kalıbın yanlarını hafif yağlayıp unlayın.
Lezzeti Keşkül Cheesecake hamurunu kalıba eşit şekilde
döşeyin.
Lezzeti
Keşkül Cheesecake`ki önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 50 - 60 dakika pişirin.
Lezzeti
Keşkül Cheesecake`ki pudra şekeri ile süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com