Malzemeler:
- 200
ml. ayçiçek yağı
- 3 adet
yumurta (M)
- 2 çay bardağı ince toz şeker
- 1,5
tatlı kaşığı bourbon vanilya şekeri
- 1 -1,5
çay kaşığı tatlı toz biber
- 3 çay
kaşığı kabartma tozu
- 200
-225 gr. elenmiş un
- 1
yemek kaşığı mısır nişastası
Süslemek için:
- 400
gr. sıvı krema
- 5-6
yemek kaşığı pudra şekeri
- 2
paket krema sıkıştırıcısı
- Tatlı toz
biber
Hazırlanışı:
Derin bir kapta ayçiçek yağı, 3 adet yumurta (M), 1 tatlı kaşığı bourbon
vanilya şekeri ve ince toz şekeri çırpıcının yüksek devri ile şekerler eriyene
kadar çırpın.
200 -225 gr. un, mısır nişastası ve kabartma tozunu eleyerek harmanlayın.
Harmanlanan un, mısır nişastası ve kabartma tozunu şekerle çırpılan yumurtalı
yağ karışımına ekleyip biberli çiçek hamurunu kısa bir süre daha çırpıcının
orta devri ile çırpın.
*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar
daha un eklenebilir.
Biberli çiçek hamurunu iki ayrı kaba paylaştırıp kaplardan birindeki
biberli çiçek hamuruna
1 -1,5 çay kaşığı toz biber ve yarım
tatlı kaşığı kadar bourbon vanilya şekeri ilave edip tahta bir kaşıkla vb. karıştırın.
Muffin / Cupcake kalıbına kağıt kek kalıpları yerleştirin.
Kağıt kek kalıplarına 1 tatlı kaşığı biberli , 1 tatlı kaşığı bibersiz
hamurdan olmak üzere yaklaşık iki üç tatlı kaşığı kadar biberli çiçek hamurunu
paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 -30 dakika biberli
çiçek muffinleri pişirin.
Biberli çiçek muffinleri soğuması için dinlendirin.
Cam derin bir kapta 400 gr. sıvı kremayı, 5 -6 yemek kaşığı pudra şekeri ve 2 paket
krema sıkıştırcısı ile çırpıcının yüksek devri ile çırpın.
Çırpılmış krema ve tatlı toz biber ile Biberli Çiçekleri süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com