Malzemeler:
- 250 gr. bitter çikolata
- 125 gr tereyağı / margarin *oda sıcaklığında
- 4 adet yumurta (M)
- 1,5 - 2 çay bardağı ince toz şeker
- 1 paket
vanilya şekeri
- 1
fiske tuz
- 1
tutam karanfil
- 1
tutam tarçın
- 250 –
270 gr. elenmiş un
- 1
tatlı kaşığı mısır nişastası
- 100
gr. fındık içi
Hazırlanışı:
Fırını 180 derecede ısıtın.
100 gr. fındık içini teflon bir tencerede orta ateşte karıştırarak kavurun. Kavrulan fındık içini blender vb. bir araç ile iri bir şekilde çekin veya bir bıçak ile iri olarak kıyın.
250 gr. bitter çikolatayı küçük parçalar halinde kesin veya rendeleyin.
Cam bir kapta çikolataları ve 100 gr. tereyağı / margarini sıcak su bulunan
başka bir kabın üzerinde orta ateşte tahta bir kaşıkla vb. yavaş yavaş karıştırarak
benmari usulü eritin, erimiş çikolatayı soğuması için kısa bir süre bekletin.
Ayrı bir kapta 4 adet yumurta, 1 fiske tuz, oda sıcaklığında 25 gr. tereyağı,
1,5 - 2 çay bardağı ince toz şeker ve vanilya şekerini çırpıcının yüksek devri
ile köpürene ve koyu bir krema kıvamı alana kadar çırpın.
Eriyen tereyağlı / margarinli çikolatayı yavaş yavaş krema halinde çırpılan
şekerli yumurtalara ekleyip karışımı tahta bir kaşıkla karıştırın.
Kavrulmuş, kıyılmış iri fındıkları, 1 tutam karanfil, 1 tutam tarçın, önce 250
gr. elenmiş un ve 1 tatlı kaşığı mısır nişastasını fındıklı brownie hamuruna
ekleyip kısa bir süre daha fındıklı brownie hamurunu karıştırın.
*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar
daha un ekleyin.
Dikdörtgen şeklindeki bir fırın tepsisine yanmaz bir kağıt yerleştirin.
Fındıklı brownie hamurunu tepsiye döşeyin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının alttan ikinci katında yaklaşık 20 -30 dakika pişirin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com