1 Mayıs 2012

Çikolatalı Bahar & Cranberry Aşk



Çikolatalı Bahar & Cranberry Aşk

Malzemeler:

  • 250 gr. elenmiş un
  • 125 gr. oda sıcaklığında tereyağı /margarin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu (üzerindeki tepeyi alınız)
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 3 damla rum aroma
  • 1 fiske tuz
  • 1 yumurta (M)
Ayrıca:

  • 1–2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yumurta beyazı
Süslemek için:
  • Cranberry kurusu
  • 150–200 gr. beyaz çikolata kuvertür
Hazırlanışı:

Derin bir kapta unu eleyip kabartma tozu ile harmanlayın.

Tereyağı /margarin,1 adet yumurta, 1,5 su bardağı pudra şekeri, rum aroma, vanilya şekeri ve 1 fiske tuzu elenmiş una ilave edip çırpıcının hamur karıştırıcı uçları ile önce düşük devirde daha sonra da hızlı devirde kulak memesi yumuşaklığında bir kurabiye hamuru hazırlayın.

1 -2 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 yemek kaşığı sütü ilave edip, kurabiye hamurunu tekrar el ile pürüzsüz bir şekilde yoğurun.


Kakaolu kurabiye hamurunu temiz bir folyoya sarıp yaklaşık 45 dakika buzdolabında dinlendirin.

Dinlenen kurabiye hamurunu yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.

 Yuvarlak veya oval bir kurabiye kalıbıyla kurabiyeleri kesip yanmaz kâğıt döşenen bir fırın tepsisine yerleştirin.

Kurabiyelerin üzerine yumurta akı sürün.

Cranberry kurusu ile ortalarını süsleyin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15–20 dakika pişirip soğuması için bir süre dinlendirin.

Beyaz çikolata kuvertürü benmari usulü eritin.

Kakaolu Cranberry Kurabiyelerin üzerini erimiş çikolata ile kaplayın.

Beyaz Çikolata kaplı Kakaolu Kurabiyelerin ortalarını tekrar Cranberry kurusu ile süsleyin.

„Çikolatalı Bahar ve Cranberry Aşk” mis gibi kokuyor…

Bahar geliyor! Bahar geliyor!

Kıyır kıyır , Nefis!

Afiyet olsun, kolay gelsin!

                                       PastalarTatlilar.com






Popüler Tarifler