15 Eylül 2012

Kabak Tatlısı



Kabak Tatlısı

Malzemeler:

  • 1,5 kilo Balkabağı
  • 600 - 700 gr. ince toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 adet tarçın çubuğu
Süslemek için:
  • Ceviz
  • Krem şanti veya krema
Hazırlanışı:

Balkabağını uygun görülen uzunluk ve kalınlıkta dilimleyin.

Derin bir tencerede bir sıra balkabağı dilimleri, bir sıra ince toz şeker olmak üzere balkabaklarını döşeyip tencerinin kapağını kapatın.

*Üzerine yarım çay bardağı kadar su ilave edilebilir.

Şekerli balkabağı dilimlerinin 12 saat dinlenip şerbetlenmesi gerekir.

Kısık ateşte şerbet hafif koyulaşıp balkabağı dilimleri parlak bir renk alana kadar pişirin.

Kabak Tatlısı piştikten sonra, 1 adet tarçın çubuğunu tencerenin içinde yaklaşık 10-15 dakika bekletip çıkarınız.

Kabak Tatlısını servise sunarken üzerini, dövülmüş ceviz ve krem şanti - krema ile süsleyin.

Çok basit  sevgili “Kabak Tatlısı”

Seni Şekerliyorum,

Seni şerbetliyorum,

Biraz tarçın kokusu,

Biraz ceviz

Seni Kabak tadında…

Karanfili unut gitsin!

Kusursuz ve  harika  bir lezzet!

Afiyet olsun, kolay gelsin!
                                    PastalarTatlilar.com













Popüler Tarifler