21 Aralık 2012

Baharat Kokulu Çikolata Kek



Baharat Kokulu Çikolata Kek

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı /margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı ince toz şeker
  • 2 adet yumurta (M)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 cay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı karanfil tozu
  • 1 fiske tuz
  • 1 fiske muskat tozu
  • 1 fiske karabiber
  • 2-3 damla rum aroma (isteğe bağlı)
  • 2-3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 250 gr. elenmiş un
Süslemek için:

  • 400 gr. kuvertür çikolata
  • Fındık
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 adet limon
Hazırlanışı:

Derin bir kabın içinde tereyağı /margarin, pudra şekeri ve ince elenmiş toz şekeri çırpıcı ile yüksek devirde krema halini alana kadar çırpın.

Yumurtaları krema halinde çırpılan şekerli tereyağı /margarine tek tek ilave edip her yumurta için yaklaşık 3-4 dakika kadar daha çırpma işlemine devam edin.

Tarçın, karanfil tozu, kakao, muskat, tuz , karabiberi krema halinde çırpılan kek hamuruna ekleyip hamuru kısa bir süre daha düşük devirde karıştırın.

Unu eleyip, kabartma tozu ile karıştırın.

Elenmiş unu ve sütü de „Baharat kokulu Çikolata Kek“ hamuruna ekleyip kısa bir süre çırpıcı ile çırpın.

Dikdörtgen şeklindeki bir fırın tepsisini yağlayın. „Baharat kokulu Cikolata Kek hamurunu yağlanmış tepsiye eşit şekilde yayın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Baharat Kokulu Çikolata Keki pişirip soğuması için 1 saat kadar dinlendirin.

Kurabiye kalıpları ile Baharat Kokulu Çikolata Keki kesip küçük şekiller verin.

Kuvertür çikolatayı benmari usulü eritin. baharat kokulu minik kekleri erimiş cikolata ile kaplayın.

*Yaklaşık yarım su bardağı toz şeker ve 1 adet limon ile sır ağda hazırlayın. Fındıkları ağda ile kaplayıp „Baharat Kokulu Çikolata Kekleri fındık ile süsleyin.

En güzele

En iyiye

En sevgiliye

Harika bir lezzet !

Baharat Kokulu Çikolata Kek

Yürek, neler söyleyeceksen söyle!

Afiyet olsun, kolay gelsin!
                              PastalarTatlilar.com
















Popüler Tarifler