11 Ocak 2013

Portakal Köpüğünde Kek


Portakal Köpüğünde Kek

*Portakallı Sabayon

Malzemeler:
  • 200 ml. taze sıkılmış portakal suyu
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı ince toz şeker
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • Limonlu veya portakallı hazır kek
Süslemek için:

  • Portakal dilimleri, kakao tozu vb.
Hazırlanışı:

Derin bir kaba portakalların suyunu sıkın, süzgeçten geçirin.

3 adet yumurta ve iki yemek kaşığı ince toz şekeri portakal suyuna ekleyin.

Sıcak su bulunan bir tencerenin üzerinde orta ateşte, yumurtalı şekerli portakal suyunu hafif koyulaşana ve köpürene kadar çırpıcının yüksek devrinde çırpın.

Portakal kabuğu rendesini ekleyip portakal köpüğünü kısa bir süre daha çırpın.

*İsteğe bağlı olarak portakal köpüğüne portakal likörü de ilave edilebilir.

Limonlu veya portakallı kek dilimlerini bardaklara veya tabaklara yerleştirip, portakal köpüğü ile servise sunun.

Portakal Köpüğünde keklerin üzerini portakal dilimleri ,değisik meyveler, nane yaprakları veya kakao tozu ile süsleyin

Köpükten portakal, portakaldan köpük

Köpüklü ıslak kek, portakallı köpüklü ıslak kek

İşte köpükle geçen güzel saatler!

Köpük sevinci mi ne?

Hazırlaması kolay, tadı harika!

Afiyet olsun , kolay gelsin!
                                   PastalarTatlilar.com














Popüler Tarifler