14 Nisan 2013

Dört Renk Pasta


 Dört Renk Pasta

Malzemeler:

  • 200 gr. / 1 paket petit beurre bisküvi
  • 125 gr. tereyağı / margarin
  • 3 adet yumurta
  • 6 paket vanilya şekeri
  • 600 gr. sıvı krema vb.
  • 8 -9  adet yaprak jelatin
  • 2 yemek kaşığı ince toz şeker
  • 150 gr. blok bitter (siyah) çikolata
  • 150 gr. blok sütlü çikolata
  • 400 gr. kiraz konservesi
  • 300 -400 gr. krem şanti ya da sıvı krema / çiğ krema

Süslemek için:

  • 250 gr. çiğ krema / pastacı kreması / krem şanti vb.
  • 7-8 adet draje fındık kaplama çikolata vb.
Hazırlanışı:

1. Pasta tabanı:

Derin bir kabın içerisinde 1 paket petit beurre bisküviyi elinizle toz haline getirin.

125 gr. tereyağı / margarini eritin.

Toz haline gelen petit beurre bisküvileri erimiş tereyağı / margarin ile karıştırarak ıslatın.

Kilitli bir kek kalıbının tabanına yanmaz kağıt döşeyin.

Tereyağı /margarin ile ıslanmış olan bisküvileri kalıbın tabanına elinizle bastırarak bir pasta tabanı hazırlayın.

2. İlk renk kat için:

200 gr. sıvı kremayı 1 paket vanilya şekeri ile birlikte çırpıp, buzdolabında bekletin.

* Sıvı krema yerine pastacı kreması / çiğ krema vb. kullanılabilir.

2 adet yaprak jelatini yumuşayabilmesi için soğuk su bulunan bir kabın içerisinde bekletin

150 gr. blok bitter /siyah çikolatayı benmari usulü eritin.

Ayrı derin bir tencerenin yarısı dolacak şekilde su kaynatın. Cam vb. derin bir kabı sıcak suyun üzerine oturtup 1 adet yumurta ,2-3 yemek kaşığı su ve 1 paket vanilya şekerini  çırpıcının yüksek devrinde yumurtalar köpürene ve açık sarı bir krema halini alana kadar çırpın.

Eriyen jelatinlerin suyunu elinizle sıkın, sıcak yumurta köpüğüne ekleyin, çırpma işlemine yaklaşık 4-5 dakika kadar daha jelatinler eriyene kadar devam edin ve yumurta köpüğünü sıcak suyun üzerinden çalışma tezgahına alın.

Jelatinli yumurtaya erimiş bitter /siyah çikolatayı ekleyin , bitter çikolatalı kremayi karıştırın.

Bitter çikolatalı kremaya daha önceden çırpılan sıvı kremayı (pastacı kreması , çiğ krema vb.) ekleyip  tekrar kısa bir süre daha malzemeler pürüzsüz hale gelinceye kadar devam edin.

Petit beurre ile hazırlanan pasta tabanının üzerine bitter çikolatalı kremayı döşeyip bitter çikolatalı kremanın dinlenmesi ve donması için pastayi 30 dakika kadar buzlukta bekletin.

3. İkinci renk kat:

200 gr. sıvı kremayı 1 paket vanilya şekeri ile birlikte çırpıp, buzdolabında bekletin

*Sıvı krema yerine pastacı kreması / çiğ krema vb. kullanılabilir

2 adet yaprak jelatini yumuşayabilmesi için soğuk su bulunan bir kabın içerisinde bekletin.

150 gr. blok sütlü cikolatayi benmari usulü eritin

Ayrı derin bir tencerenin yarısı dolacak şekilde su kaynatın. Cam vb. derin bir kabı sıcak suyun üzerine oturtup 1 adet yumurta ,2-3 yemek kaşığı su ve 1 paket vanilya şekerini  çırpıcının yüksek devrinde yumurtalar köpürene ve açık sarı bir krema halini alana kadar çırpın.

Eriyen jelatinlerin suyunu elinizle sıkın, sıcak yumurta köpüğüne ekleyin, çırpma işlemine yaklaşık 4-5 dakika kadar daha jelatinler eriyene kadar devam edin ve yumurta köpüğünü sıcak suyun üzerinden çalışma tezgahına alın.

Jelatinli yumurtaya erimiş blok sütlü çikolatayı ekleyin , bitter çikolatalı kremayı karıştırın.

Sütlü çikolatalı kremaya daha önceden çırpılan sıvı kremayı (pastacı kreması , çiğ krema vb.) ekleyip  tekrar kısa bir süre daha malzemeler pürüzsüz hale gelinceye kadar devam edin.

Bitter (siyah) çikolatalı kremanın üzerine sütlü çikolatalı kremayı döşeyip sütlü çikolatalı kremanın dinlenmesi ve donması için pastayı 30 dakika kadar buzlukta bekletin.

4.Üçüncü renk kat:

200 gr. sıvı kremayı 1 paket vanilya şekeri ile birlikte çırpıp, buzdolabında bekletin

*Sıvı krema yerine pastacı kreması / çiğ krema vb. kullanılabilir

4 -5  adet yaprak jelatini yumuşayabilmesi için soğuk su bulunan bir kabin icerisinde bekletin.


Kiraz konservesinin suyunu iyice süzün.

Kirazları blender yardımı ile pürüzsüz bir şekilde püre haline getirin.

Ayrı derin bir tencerenin yarısı dolacak şekilde su kaynatın. Cam vb. derin bir kabı sıcak suyun üzerine oturtup 1 adet yumurta ,2-3 yemek kaşığı su ve 1 paket vanilya şekerini  çırpıcının yüksek devrinde yumurtalar köpürene ve açık sarı bir krema halini alana kadar çırpın.

Eriyen jelatinlerin suyunu elinizle sıkın, sıcak yumurta köpüğüne ekleyin, çırpma işlemine yaklaşık 4-5 dakika kadar daha jelatinler eriyene kadar devam edin ve yumurta köpüğünü sıcak suyun üzerinden çalışma tezgahına alın.

Kiraz püresini ve sıvı kremayı vb. (çiğ krema, pastacı kreması) jelatinli yumurta köpüğüne ekleyip pembe kremayı karıştırın.

Sütlü çikolatalı kremanın üzerine  pembe kremayı döşeyip kirazlı / pembe kremanın dinlenmesi ve donması için pastayı  4-5 saat kadar buzlukta bekletin.

*Kirazlı  kremanın donması daha uzun süre alabilir. Süreyi kısaltmak için daha fazla jelatin veya krema sıkıştırıcı  yardımcı ürünler kullanılabilir.

5.Dördüncü renk kat:

300 – 400 gr. kadar krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre çırpın.

Donan pembe kremanın üzerine krem şantili kremayı döşeyin.

Dördüncü katında donması için dört renk pastayı buzlukta 4 -5 saat kadar dinlendirin.

250 gr. çig krema / pastacı kreması / krem şanti vb. ile pastayı süsleyin veya pastanın üzerine  beyaz dondurma sos hazırlayıp 7-8 adet draje fındık kaplamalı çikolatalarla süsleyerek servise sunun.

Çikolata taçlım!

Bilmez olur musun hiç ?

Dört  renk pastanın tahtıdır yerin…

Muhteşem, unutulamayacak bir lezzet…

“Dört  Renk Pasta “

Afiyet olsun, kolay gelsin!
                            PastalarTatlilar.com







Popüler Tarifler