28 Aralık 2013

Milföyle Armut Tatlısı


Milföyle Armut Tatlısı

*6 -12 kişilik

Malzemeler

  • 1 su bardağı doğal esmer şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 1 -2 adet karanfil
  • 3 -4 damla rum aroma (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • Armut
  • 1 adet limon
  • 1 paket hazır milföy hamuru
  • 1 adet yumurta (M)
* Kürdan

Süslemek için:

  • Kavrulmuş badem, fındık vb.
  • Pudra şekeri
  • Bal
Hazırlanışı:

Derin bir kapta 1 adet limon suyunu 1 -2 yemek kaşığı su ile karıştırın.

Armutları temizleyin, kabuklarını soyun. Kabukları soyulmuş armutları kararmaması için limonlu suda kısa bir süre bekletin.

Ayrı derin , küçük  bir tencerede 1 su bardağı doğal esmer şeker, 1 su bardağı su, tarçın çubuğu, 1 tatlı kaşığı ve karanfili orta ateşte kaynatarak şerbet hazırlayın.

İsteğe bağlı olarak rum aroma vb. aromalar kullanılabilir.

Tarçın çubuğunu çıkarın.

Şerbetin ilk ısısı geçtikten sonra armutları şerbetin içinde 5 -10 dakika bekletin.

Şerbetli armutları mutfak ızgarasına dizerek şerbet sularının süzülmesini bekleyin.

Küçük bir kasede yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırın.

Milföy hamuru yapraklarını çalışma tezgahında bir süre bekleterek buzunu çözünüz. 

Milföy yapraklarını kullanılacak armutların büyüklüğü ölçüsünde , armutun tüm yüzeyini kaplayacak şekilde merdane yardımı ile  açmanız gerekir. Örnek ölçü 20 cm / 20 cm

Milföy yapraklarının iç yüzeyine bir mutfak fırçasıyla yumurta akı sürün.

Şerbetlenen armutları kare şeklinde açılan milföy hamuru yapraklarının ortasına yerleştirip kare armutlu milföy hamuru yapraklarını dört köşesinden kürdanlar yardımı ile armuta sabitleyin.

*Aşağı yanlardaki fazlalıkları da aynı şekilde kürdan yardımıyla armuta sabitleyerek bohça şeklinde milföy hamuruna şekil veriniz.

Armutlu milföy yapraklarının dış yüzeyinin belirli kısımlarına yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 200  derecelik fırında yaklaşık 20 dakika Milföyle Armut Tatlısını pişirin.

Milföyle Armut Tatlısını servise sunarken pudra şekeri, bal, kavrulmuş badem, fındık vb. ile süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com







Popüler Tarifler