9 Şubat 2014

Bisküvi Cha Cha

 



Malzemeler:

  • 2 adet yumurta (M)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tuz
  • Bıçak ucuyla karanfil tozu
  • Yarım su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı mısır unu
Hazırlanışı:

Derin bir kapta 2 adet yumurta, 1 su bardağı pudra şekeri, 2 paket vanilya şekerini çırpıcının yüksek devri ile köpürene ve açık renkli koyu kıvamda krema halini alana dek yaklasik 8-10 dakika çırpın.

Yarım su bardağı un, 1 fiske tuz ve karanfil tozunu eleyerek harmanlayın.

Elenmiş karanfilli unu şekerli yumurtalı kremaya ikinci kez eleyin, çırpıcının devrini düşürün kısa bir süre Bisküvi Cha Cha hamurunu çırpın.

Bisküvi Cha Cha hamuruna 1 tatlı kaşığı mısır unu karıştırıp son kez çırpıcının düşük devri ile kısa bir süre daha hamuru çırpın.

Fırın tepsisine yanmaz kağıt döşeyin.

Akıcı puding kıvamındaki Bisküvi Cha Cha hamurunu bir tatlı kaşığı yardımı ile 1 -2 cm aralıklarla tepsiye küçük daireler şeklinde yerleştirin.

*Hamurun artması  durumunda ikinci bir tepsi kullanmanız önerilir.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Bisküvi Cha Cha `ları yaklaşık 12 -15 dakika pişirin.

Pişen Bisküvi Cha Cha`ları soğuması için dinlendirin.

Bisküvi Cha Cha`ları  pudra şekeri ile süsleyin.

En güzel dans

Bir parça “ Bisküvi Cha Cha “

Sen neredeysen, ben orada

Cha Cha Cha...

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com







Popüler Tarifler