3 Mart 2014

Masal Kavanozunda Kakaolu Kek



Malzemeler:

  • 130 -140 gr tereyağı /margarin
  • 3 adet yumurta (M)
  • 1 su bardağı ince toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • Yarım çay kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (üzerindeki tepeyi alınız)
  • 1 çay bardağı sıvı krema
  • 2 -3  yemek kaşığı espresso / filtre kahve
  • 1,5 -2 su bardağı elenmiş un
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 - 4 yemek kaşığı kakao
Süslemek için:

*Isıya dayanıklı cam kavanozlar

Hazırlanışı:

Derin bir kapta 130 -140 gr. oda sıcaklığında tereyağı, 3 adet yumurta, 1 fiske tuz, 1 su bardağı ince toz şeker ve yarım çay kaşığı limon suyunu çırpıcının yüksek devri ile şekerler eriyene , pürüzsüz bir krema elde edene kadar çırpın.

1,5 su bardağı un, 1 yemek kaşığı pirinç unu, 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu eleyerek harmanlayın pürüzsüz çırpılan şekerli yumurtalara ekleyin.

Sıvı kremayı 2 -3 yemek kaşığı ılık espresso veya filtre kahve ile karıştırıp, kakaolu kek hamuruna ilave edin.

3 - 4 yemek kaşığı kakaoyu da Masal Kavanozunda Kakaolu Kek hamuruna ekledikten sonra çırpıcının orta devrinde malzemeler birbirinin içine geçene kadar kısa bir süre hamuru karıştırın.

Un miktarının az gelmesi durumunda yarım su bardağı kadar un ilave ediniz.

Isıya dayanıklı cam kavanozları eritilmiş tereyağı ile yağlayın.

Yağlanmış cam kavanozların taban ve yan yüzeylerini kakao ile kaplayın.

Masal Kavanozunda Kakaolu Kek hamurunu kakao ile kaplanmış cam kavanozlara paylaştırın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Masal Kavanozunda Kakaolu Kekleri yaklaşık 40 – 45 dakika pişirin.

Masal Kavanozunda Kakaolu Kekleri soğuması için kısa bir süre dinlendirin.

Vişne suyunu ısıtın,

Küçük bir kasede 4 -5 yemek kaşığı pudra şekerini yaklaşık 2 -3 yemek kaşığı kadar vişne suyu ile karıştırarak pürüzsüz pembe bir sos hazırlayın.

Masal Kavanozunda Kakaolu Kekleri vişne suyu ve pudra şekeri ile hazırlanan sos ve renkli kaplamalı çikolata drajeler ile süsleyin.

Afiyet olsun, kolay gelsin!

PastalarTatlilar.com











Popüler Tarifler